Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Siguran puls Mladih
Što se tiče vršačkog edukatora, to je u ovom smislu, osoba iz MSM populacije koja je posebno obučena da pruža različite (posebnim protokolom definisane) usluge korisnicima drop-in centra. Dakle, naglasak nije na starosti (ili mladosti) vršačkog edukatora.
Korisnikov avatar
By deran
taj je nepismen-u zvaničnom delu piše vršnjački...
Korisnikov avatar
By blabla54380
vidim da piše vršnjački u zvaničnom delu, ali ovo je objašnjenje dato jukie koji je pitao da li će i za njegove vršnjake biti edukatora. pošto je dva put rečeno vršački, razumeo sam da se ne radi o grešci u kucanju.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Nbegi

Ovo što se malo sprdam, ne znači da ne podržavam (ako je neko pogrešno razumeo). Fala :P
da-ipak ima ovaj deo: ...pružati podršku klijentima u procesu coming outa, samoprihvatanja, psihičkog i emotivnog osamostaljivanja i jačanja identiteta...

ali sam svejedno fasciniran termilogijom-od naziva do tog famoznog "Men-who-have-Sex-with-Men"...

verovatno lakše prolazi kad se tako krsti...
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
Nije stvar u "prolasku projekta", niti "prihvatljivom rečniku", nego u tome kome se pružaju usluge.
Dakle, kada bi pisalo "gej muškarcima" to bi automatski značilo da biseks muškarci kao i oni koji sebe nazivaju hetero ne bi mogli da dobiju usluge drop-in centra.
Izraz "Men who have sex with men" je ustanovljen 1990. godine od strane zdravstvenih radnika WHO (tačnije epidemiologa) kako bi se obuhvatio i onaj deo vulnerabilne populacije koja sebe ne identifikuje kao biseks ili gej. MSM izraz se od tada koristi u medicinskoj literaturi kao i od strane raznih istraživača, out-reach radnika i slično.

Više o samom izrazu možete pronaći na http://en.wikipedia.org/wiki/Men_who_have_sex_with_men
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Siguran puls Mladih

Nije stvar u "prolasku projekta", niti "prihvatljivom rečniku", nego u tome kome se pružaju usluge.
Dakle, kada bi pisalo "gej muškarcima" to bi automatski značilo da biseks muškarci kao i oni koji sebe nazivaju hetero ne bi mogli da dobiju usluge drop-in centra.
Izraz "Men who have sex with men" je ustanovljen 1990. godine od strane zdravstvenih radnika WHO (tačnije epidemiologa) kako bi se obuhvatio i onaj deo vulnerabilne populacije koja sebe ne identifikuje kao biseks ili gej. MSM izraz se od tada koristi u medicinskoj literaturi kao i od strane raznih istraživača, out-reach radnika i slično.

Više o samom izrazu možete pronaći na http://en.wikipedia.org/wiki/Men_who_have_sex_with_men
hajd više sa vulnerabilnom populacijom... :kuckuc:

i zamisli da znamo za taj izraz od pre...:srbin:
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
Drop-in centar NVO SPY otvorio je i fiksnu INFO liniju. Od sada nas možete kontaktirati i putem telefona 011/24 52 24 1 od utorka do nedelje u periodu od 17:00 do 22:00 . Putem INFO linije možete zakazati posetu našoj psihološkinji i/ili dermatovenerologu, kao i dobiti osnovne informacije o HIV-u/sidi i PPI
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
Usled tehničkih problema, sajt Sigurnog pulsa mladih povremeno ne funkcioniše ili otežano funkcioniše. Nadamo se da će problemi biti otklonjeni u toku dana. Hvala na razumevanju.
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
Obaveštenje

Poštovani prijatelji,

Ovim putem vas obaveštavamo da drop-in centar "Sigurnog pulsa mladih-SPY" neće raditi u nedelju, 18. aprila 2010. godine zbog održavanja 23. Beogradskog maratona. Navedenog dana neće se odvijati ni istraživanje koje je u toku.

Prvi naredni radni dan drop-in centra biće ponedeljak, 19. april 2010. godine.

Hvala na razumevanju.

SPY
Slika Od avgusta se kao nova, standardna usluga u Drop-in centru u Beogradu uvodi i noćno testiranje na HIV, hepatitis C i sifilis.

Svakog petka i subote u periodu od 21h do 23h možete besplatno, anonimno i poverljivo uraditi test na HIV, hepatitis C i sifilis. Testiranje će vršiti stručni laborant iz Studentske poliklinike, a pre- i post- savetovanje vršiće specijalno za to obučeni mladi vršnjački savetnici Sigurnog pulsa mladih.

Testiranje će se vršiti po principu zakazivanja na našem sajtu (http://www.spy.org.rs/index.php/test-hiv) i/ili putem naših info linija.

Više informacija putem mejla: dropinbgd@spy.org.rs ili savetovanje@spy.org.rs

www.spy.org.rs
Pozdrav svima,

Nikad nisam posebno bio odusevljen gay aktivistima. Ne zbog toga cime se bave, vec na koji nacin to rade i zbog cega.
Ali dobro nisam ni posebno bio protiv njih.

Pre odprilike godinu dana sam saznao za drop-in centar. I delovalo mi je kao fenomenalna ideja.
Konacno sam video da ustvari ti aktivisti rade nesto osim sto organizuju zurke, projekcije filmova i seanse praktikovanja grupnog seksa.
Skroz sam podrzavao celu ideju da se pomogne gay omladini. Da vide da nisu sami.

Medjutim, slucajem okolnosti u nekom drustvu pre nedelju dana upoznam odredjenu osobu koja se predstavila da radi kao 'psiholog' u tom drop-in centru. Ciju su pricu potvrdili i drugi ljudi. Koja pritom studira nesto toliko daleko od psihologije (akcenat na studira) a nema vise od 24 godine.
Tako da je ceo taj moj pozitivni osecaj oko tog drop-in centra blago receno nestao.

Mislim, ako je ovo zaista istina a verujem da jeste. Na sta to lici? Tacno se zna ko je psiholog, i sta treba da uradi da bi to postao.
Sto je daleko od pracenja filozofije Lady Gage ili Jelene Karleuse.
Ti ljudi sto odu tamo verujem da izadju jos u goroj poziciji nego sto su otisli. Jer ako je ono sto oni misle da je psiholog ustvari neka daleko od obrazovane osobe.
Iskreno ne iznenadjuje me, radili ste i pokvarenije stvari pod izgovorom gay-aktivima i pomoci gay osoba. Ali jbt! Imajte mere :)
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Eternal8
Jer ako je ono sto oni misle da je psiholog ustvari neka daleko od obrazovane osobe.
Iskreno ne iznenadjuje me, radili ste i pokvarenije stvari pod izgovorom gay-aktivima i pomoci gay osoba. Ali jbt! Imajte mere :)
parastosije?
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
U Srbiji trenutno postoji 5 Drop-in centara za gej i bisex muškarce - u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Nišu i Kragujevcu.

Svaki od tih 5 Drop-in centara vode različite nevladine organisacije (osim u slučaju Kragujevca koji je otvoren pri Institutu za javno zdravlje Kragujevac). Osim što je donator isti i što usluge moraju manje-više biti slične, sve ostalo (a pre svega odluka koje osobe će biti angažovane u centrima) direktno zavisi od samih NVO koje i vode te centre.

Što se tiče Beograda, u našem Drop-in centru radi diplomirana psihološkinja koja je dugogodišnjim radom sa LGBT populacijom senzibilisala te prilagodila pogled psihosocijalne podrške ovoj posebno osetljivoj grupi.
By Kragi
Ju! Ja sam bio ubedjen da iza svega stoji jedan mocan peder i bivsi direktor jedne institucije u Srbiji :nerd:

... kad vidis, ono sve lepo organizovano :volinevoli:

:smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!