Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By bakalar
Cao svima. Imam 18 god, ostale podatke necu ostavljati.

Osecam da ce mi biti tesko da napisem ovo jer uvek u trenutku kada treba da pricam o ovome svi argumenti "nestanu". Znam da nesto nije u redu i osecam potrebu da nekome to kazem (doduse nikako to da ucinim zbogg svojih roditelja sa kojima jakooo malo pricam, a oni mi ne veruju da imam nekakav poremecaj).

Naime, ja imam dosta problema sa novim drustvom iz srednje skole, jednostavno retko koja osoba mi je interesanta za pricu (sport ne pratim, niti se kladim, a to ispada da je jedino o cemu oni pricaju (ozbiljno :) ). Iskren da budem, stvarno volim donekle da se druzim sa ljudima koje interesuju neke druge teme od vecine ljudi. Sve vise me interesuju filozofija, psihologija, umetnost cheers
Dakle novih drugova vec dugo vremena nemam, a staro drustvo je postalo dosadno, jedino sto rade je da se napijaju ili ako pricamo mi pricamo nekim ljudima kojima se REDOVNO rugamo, ili neke bezveze teme. Recimo pre neki dan drug je rekao da voli da povredjuje slabe ljude ?!?! Ja cesto ne zelim da se spustim na taj nivo, nadam se da me razumete.
I tako sam ja ispao bez novih drugova. Ali da situacija bude jos gora sada sam ja poceo nekako da se otudjujem od ljudi jer nikako da mi se neko svidi.

Secam se da sam ranije, kao klinac bio, super :) imamo sam uvek barem 1. pravog druga, iskrenog (dok danas takovog nemam) i jos nekoliko njih. nikada mi nije bilo dosadno. imao sam cudnu energiju kada pricam sa ljudima, bio sma svakako privlacan, zanimljiv, brz, okretan, ... :)

Danas sam samo blaga slika toga ...

Spor, i kakav vec ne, stalno na meti drugih, stalno sebi postavljam pitanja tipa zasto ziveti kada nikada necu imati sve sto zelim ? ili sebe proganjam jer ne mogu dase radujem svim onim stvarima kojima se neki drugi ljudi raduju... tipa: cvrkutu ptica, prirodi, ili vemu vec ne ...

Dalje kada sam procitao simptome za poremecaje licnosti ( http://www.cpe.org.yu/o_por_licnosti.htm ) mogu sebe da nadjem u jedno 50% njih :( Da ne preteruje malo taj tekst ?

Trenutno sam u fazi "Opsesivno-kompulzivni poremecaja li?nosti" jer sada razmisljam na fazon sve ili nista. Naime, sledece godine biram fax koji cu da upisem i trenutno sam u velikoj nedoumici. Resio sam da upisem FDU smer rezija. Zasto? Jer cu valjda tako izbeci one stvari koje vidim da moja mama, tata i ocuh mrze. Ocu da se bavim umetnoscu (da li treba da napomenem da od skoro nisam znao nista o njoj, cak idem u elektrotehnicku skolu ...), jer cu kroz umetnost sebe da upoznam, nadam se. (prof. likovnog mi je rekao da je umenost otkrivanje, da li je u pravu?).

Eto to bi bilo to, ako vidim da mi neko pomogne postavicu jos jedno pitanje, ako ne, jbg, valjda cu na pitanja odgovoriti vremenom ...
Korisnikov avatar
By Adenim
Bavis se temama koje su potpuno u skladu sa tvojim godinama, kao homoseksualac moras se tek izboriti sa duhovima proslosti. Dobro je sto si poceo.

Nemoj brinuti za ljude, oni dolaze i prolaze, pravi se pojavljuju retko ili nikad. I to nemoj da te obeshrabri jer ce te jacati. Bili pored tebe ili ne, voli ih - to te cini vrednim.

Umetnost kao nacin zivota je moj ideal i tu te potpuno podrzavam, svet prirode, vilenjaka, vila, jednoroga i ljubavi je kreativnost na nivou ideja i treba je razvijati i beleziti da ne bi ostala takva. Ako te ikada upoznam ispricacu ti svoj razvojni put, prazan i vecito u potrazi, da eventualno ne pravis greske koje sam ja.

Simptome poremecaja licnosti zanemari jer ih svi imamo i sa njima zivimo, vrlo je relativno sta je to poremeceno. Post ti je suvise zreo da bi bio poremecen.

Posveti se sebi, svojoj zivotnoj umetnosti, ocisti se stvari koje te guse i koce, nosi ih sa sobom, analiziraj.

Od mene imas apsolutnu podrsku.
By Swanheart
svima se to desava...meni se dogodilo u drugoj godini srednje i proslo po zavrsetku skole...nema razloga za ocajavanje...i kao sto rece Adenim:"Nemoj brinuti za ljude, oni dolaze i prolaze, pravi se pojavljuju retko ili nikad. I to nemoj da te obeshrabri jer ce te jacati. Bili pored tebe ili ne, voli ih - to te cini vrednim."
Korisnikov avatar
By Skyen
kada god se ne uklapamo u trenutno okruzenje, kada nas ne zanimaju stvari koje vecinu oko nas zanimaju, prvo pomislimo da smo poremeceni i jurimo za knjigama koje nam mogu reci sifru, kod i ostalo. problem je u tome sto nas ovaj svet (socijalizacija) stavlja u kalupe i vuce ka sredini, produktivna jedinka je ona koja se uklapa, funkcionalna je i materijalno doprinosi drustvu. razlike se zanemaruju i nepozeljne su. bar se cini da svet tako fercera. medjutim, sva sreca pa nije tako. dokaze imas na svakom koraku kroz umetnost, sport, nesputane ljude, kroz energiju koja je oko nas i u nama. ako to zelis, just do it. nisi normalan jer odstupas od proseka, ali to ne znaci da se poremecen. meni ni malo ne delujes. bas naprotiv. keep on going :)
Korisnikov avatar
By gorilica
Zivot je pun preokreta.
U jednom trenutku si gore, u drugom na dnu. Prodje neko vreme, i opet si gore i tako u krug. Barem je tako bilo u mom dosadashnjem zivotu.
Pokushaj da se ne opterecujesh previshe, i zanemari malo to shto nauka kaze.Biti drugachiji, po meni je samo prednost. Izdvaja te iz sivila prosechnosti.
Novi ljudi u tvom zivotu ce se tek pojavljivati. Neki ce se zadrzati dugo, neki krace, a zajednichka crta svima njima ce biti to, shto ce ceniti i poshtovati upravo tu tvoju razlichitost. A veruj mi, bice ih.
U svakom sluchaju, chitav zivot je tek pred tobom, a nikada se nezna shta sa sobom nosi. Bice tu sranja, svakako, ali, bice i nekih neverovatnih stvari ( mahom to budu sitnice), zbog kojih cesh reci sebi: Drago mi je shto sam ziv, drago mi je shto sam ovakav, kakav jesam, drago mi je shto mi se deshavaju stvari o kojima prosechni samo mashtaju ( a veruj mi, deshavaju se uglavnom ljudima koji odskachu od shablona), drago mi je shto nisam kao oni!
E, ja ti sve ovo od srca zelim.
Korisnikov avatar
By Adenim
kakva cestitka od gorilice, jos kad bi upisao neku zelju...
Korisnikov avatar
By gorilica
Pa dechko je izrazio zelju: Da se oseti normalnim. :zen:
A sve shto je ispostovao, meni deluje na jednu i te kako normalnu osobu u periodu kada tek krece sa samospoznajom.
Meni je to jako simpatichno (mada verujem da njemu nije), potseti me na neke svoje tripove iz tog zivotnog razdoblja.
Korisnikov avatar
By m..
Imala sam slicne probleme u par navrata u zivotu, mozda je kod mene bilo i burnije, ja bih se prosto jednog dana probudila i shvatila da mi vecina stvari koje radim u ziotu vise ne donose zadovoljstvo, i slicno.
U svakom slucaju ne ocajavaj, to uglavnom bude faza koja dodje i ode.
Cini mi se da si na dobrom putu.
Korisnikov avatar
By Kiborg
abcd
ne tako tipican problem
Vrlo tipi?an problem. Zove se adolescentska kiza. Tipi?no je traganje za sopstvenim identitetom, a posledica je saznanja jedinke da odrasta i da ?e kad tad morati da naðe neko mesto u društvu. U svakom slu?aju vrlo komplikovano za objašnjavanje, ali normalno. Pro?i ?e.
abcd
Dalje kada sam procitao simptome za poremecaje licnosti ( http://www.cpe.org.yu/o_por_licnosti.htm ) mogu sebe da nadjem u jedno 50% njih
Joj, nemoj to da ?itaš molim te. Kada sam u?io psihijatriju ja sam se našao u nekoliko. Moj cimer u još nekoliko. Svako ko je u?io psihijatriju bio je zapanjen saznanjem da se uklapa u masu poreme?aja li?nosti. Samim tim što si sposoban da rezonuješ u smislu da nešto nije OK i da racionalno analiziraš situaciju zna?i da nemaš neki od tih poreme?aja.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja nemam sta da dodam...?

Osim to za prijatelje, polako, sada ces i taj fax da upises i tamo ce biti barem par ljudi sa interesovanjima slicnim tvojim.

I uopste, polako..

Za ostatak, citaj gore :)
Korisnikov avatar
By bakalar
Au, hvala Vam
:cheer:

Makar sam se malo smirio:colorado:
Korisnikov avatar
By Boshko
Slazem se sa svima koji su nesto pre mene pisali na ovoj temi, i imam jos samo jedno da dodam: ojacaj sto pre, tek su pred tobom situacije kada ces se osecati kao da si sa marsa pao...

Nadam se da ces razumeti sta sam hteo da ti kazem i da neces ovo protumaciti kao
1. nauci na vreme da pricas o fudbalu i pickama kako bi se uklopio
2. bice sve gore i gore

Za jacanje imuniteta u ovom smislu koristiti filmove i muziku koji ti prijaju, knjige ako volis da citas, crtanje ako imas smisla ili ako ga nemas a volis da crtas, pevanje ako ti je lepo dok pevas, stripove iako nisu in a tebi su ok....

:kiss:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Nazalost, to je zapravo tipicno za Srbiju -- srednja skola prepuna nasrtljivih imbecila i mediokriteta, s profesorima koji su i sami, mahom, bruka i sramota za struku.

Moras prvo da shvatis da nisi ti kriv sto je tako, sto je Srbija mracna i syebana zemlja, sto je u njoj odrastanje pakleno tesko svima, a narocito gejevima. (Ako je za utehu, odrastanje je tesko svuda.) Kako budes postajao stariji, bice ti sve lakse, i takvi problemi resice se sami od sebe, naci ces ljude medju koje pripadas.

A za sad, sta da ti kazem -- pokrij se hrabro po glavi i sacekaj da prodje. I ne zaboravi: Never let the school interfere with your education.

I gledaj da se, sto se fakulteta tice, bavis necim sto ce ti u perspektivi doneti novac. Novac je vazan.
Korisnikov avatar
By jukie
Potpisujem što je Angra Maina rekao...

A sada apropo izbora zanimanja. SVAKOGA ali baš SVAKOGA (inteligentnog) u tim godinama kre?u da interesuju psihologija i filozofija itd. To je razvojni stadijum, bez obzira u koju školu ideš. MENE su interesovale psihologija i filozofija. Kada bi se svaki maturant koga interesuju te oblasti upisao da to studira, došli bi do Šešeljevog* ideala: 2500 ljudi na psihologiji, što, pa neka studiraju ako vole, a šta ?e posle ko zna.
*Šešelj je jedne godine predlagao da svi koji su položili prag znanja na prijemnom na te smerove budu upisani. A prag je bio na 30 odsto, što je otprilike jaka jedinica u školi.
(tako se upravo dešava na biologiji. Pošto ima 40-tak mesta u svakoj od one tri sale, upisuje se ogroman broj studenata koji kada završe nemaju šta da rade u struci. Realan broj koji treba da se upiše je desetak godišnje, uzevši u obzir one koji ?e odustati do kraja studija).

Dakle, treba pro?eprkati dublje po sebi i videti koji te još fakulteti zanimaju. Meni je jako krivo što nisam studirao npr. matematiku jer imam jaku matemati?ku inteligenciju, ali dugo nisam vežbao pa mi je do sada verovatno zakržljalo.
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by jukie
Potpisujem što je Angra Maina rekao...

A sada apropo izbora zanimanja. SVAKOGA ali baš SVAKOGA (inteligentnog) u tim godinama kre?u da interesuju psihologija i filozofija itd. To je razvojni stadijum, bez obzira u koju školu ideš. MENE su interesovale psihologija i filozofija. Kada bi se svaki maturant koga interesuju te oblasti upisao da to studira, došli bi do Šešeljevog* ideala: 2500 ljudi na psihologiji, što, pa neka studiraju ako vole, a šta ?e posle ko zna.
*Šešelj je jedne godine predlagao da svi koji su položili prag znanja na prijemnom na te smerove budu upisani. A prag je bio na 30 odsto, što je otprilike jaka jedinica u školi.
(tako se upravo dešava na biologiji. Pošto ima 40-tak mesta u svakoj od one tri sale, upisuje se ogroman broj studenata koji kada završe nemaju šta da rade u struci. Realan broj koji treba da se upiše je desetak godišnje, uzevši u obzir one koji ?e odustati do kraja studija).

Dakle, treba pro?eprkati dublje po sebi i videti koji te još fakulteti zanimaju. Meni je jako krivo što nisam studirao npr. matematiku jer imam jaku matemati?ku inteligenciju, ali dugo nisam vežbao pa mi je do sada verovatno zakržljalo.
Covek je lepo napisao da hoce da upise reziju......
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by abcd
Cao svima. Imam 18 god, ostale podatke necu ostavljati.

Osecam da ce mi biti tesko da napisem ovo jer uvek u trenutku kada treba da pricam o ovome svi argumenti "nestanu". Znam da nesto nije u redu i osecam potrebu da nekome to kazem (doduse nikako to da ucinim zbogg svojih roditelja sa kojima jakooo malo pricam, a oni mi ne veruju da imam nekakav poremecaj).

Naime, ja imam dosta problema sa novim drustvom iz srednje skole, jednostavno retko koja osoba mi je interesanta za pricu (sport ne pratim, niti se kladim, a to ispada da je jedino o cemu oni pricaju (ozbiljno :) ). Iskren da budem, stvarno volim donekle da se druzim sa ljudima koje interesuju neke druge teme od vecine ljudi. Sve vise me interesuju filozofija, psihologija, umetnost cheers
Dakle novih drugova vec dugo vremena nemam, a staro drustvo je postalo dosadno, jedino sto rade je da se napijaju ili ako pricamo mi pricamo nekim ljudima kojima se REDOVNO rugamo, ili neke bezveze teme. Recimo pre neki dan drug je rekao da voli da povredjuje slabe ljude ?!?! Ja cesto ne zelim da se spustim na taj nivo, nadam se da me razumete.
I tako sam ja ispao bez novih drugova. Ali da situacija bude jos gora sada sam ja poceo nekako da se otudjujem od ljudi jer nikako da mi se neko svidi.

Secam se da sam ranije, kao klinac bio, super :) imamo sam uvek barem 1. pravog druga, iskrenog (dok danas takovog nemam) i jos nekoliko njih. nikada mi nije bilo dosadno. imao sam cudnu energiju kada pricam sa ljudima, bio sma svakako privlacan, zanimljiv, brz, okretan, ... :)

Danas sam samo blaga slika toga ...

Spor, i kakav vec ne, stalno na meti drugih, stalno sebi postavljam pitanja tipa zasto ziveti kada nikada necu imati sve sto zelim ? ili sebe proganjam jer ne mogu dase radujem svim onim stvarima kojima se neki drugi ljudi raduju... tipa: cvrkutu ptica, prirodi, ili vemu vec ne ...

Dalje kada sam procitao simptome za poremecaje licnosti ( http://www.cpe.org.yu/o_por_licnosti.htm ) mogu sebe da nadjem u jedno 50% njih :( Da ne preteruje malo taj tekst ?

Trenutno sam u fazi "Opsesivno-kompulzivni poremecaja li?nosti" jer sada razmisljam na fazon sve ili nista. Naime, sledece godine biram fax koji cu da upisem i trenutno sam u velikoj nedoumici. Resio sam da upisem FDU smer rezija. Zasto? Jer cu valjda tako izbeci one stvari koje vidim da moja mama, tata i ocuh mrze. Ocu da se bavim umetnoscu (da li treba da napomenem da od skoro nisam znao nista o njoj, cak idem u elektrotehnicku skolu ...), jer cu kroz umetnost sebe da upoznam, nadam se. (prof. likovnog mi je rekao da je umenost otkrivanje, da li je u pravu?).

Eto to bi bilo to, ako vidim da mi neko pomogne postavicu jos jedno pitanje, ako ne, jbg, valjda cu na pitanja odgovoriti vremenom ...

Ako ti imas 18 godina, znaci da sam ja starija od tebe (cak!) 10 godina........sto je vazno za tvoju pricu jer I JA TAKO ZIVIM i tako se osecam vec duze vreme! Nekad (davno) sam imala dosta prijatelja, poznanika.....izlazila, druzila se, iako mi najcesce nisu odgovarali ni ti ljudi ni njihove teme.
Sada to vise ne cinim i ne izvinjavam se zbog toga. Cak ni rodbinu ne posecujem, jer mi, prosto, `ne leze` :hvala:
Prosla sam sve faze, osecala krivicu kada moram da odbijem neciji poziv negde, a jos vecu kada protiv svoje volje odem.........Kao sto rekoh, vise se ne izvinjavam. Cvrsto se drzim svoje OTUDJENOSTI od drugih, postujem sebe takvu.......izdvojenu, drugaciju i posebnu, sve dok u moj zivot ne uplovi neko dovoljno meni interesantan. E, sad, kako ce da uplovi kad me nigde nema, to ne znam. I ne zanima me. :nokti:

Na neki nacin JESTE razocaravajuce sto je TAKO MALO ljudi sa kojima mozes kvalitetno da se druzis, ali posle svih ovih godina sam se navikla na to. :peca:
Korisnikov avatar
By GuzaKoMeduza
moj savet ti je nadji decka, pa ti drugovi nece biti potrebni :) Eto, ja imam super drustvo pa na decka i ne mislim !
Korisnikov avatar
By mmiki
NEVEROVATNO, citam o tebi a u 95% stvari vidim sebe!!! I ja sam jos uvek u svemu tome. Imam 17.5god. Upravo sam usao u 3. godinu Srednje tehnicke PTT skole, smer Elektrotehnicar telekomunikacija, za sport sam hendikep u mozgu, nemam bas dosta zajednickih tema sa svojim vrsnjacima, adolescentska kriza... Doduse drugovi su mi u osnovnoj bili neuporedivo suroviji, novi su dosta mirniji i opusteniji. Mada ne osecam preteranu odbojnost prema struci (cak sam u 2.r. bio odlican pored svog tog klanja od strane profesora), ali osecam da sam dosta umetnicka dusa... OSTALI: Hvala na odgovorima/savetima TAKO MI JE DRAGO STO NISAM JEDINI!!!
By cheguevara
Mene je ovo stiglo malo kasnije u životu...Završio sam osnovne studije, upisao master, čak dobio posao u struci ubrzo koji je bio kratkog veka. U zadnje vreme nemam nešto volje da se viđam sa ljudima, olenjio sam se po pitanju fakulteta i ne znam šta ću sa sobom...kao da ne vidim neku svrhu niti kako dalje. Ne znam kako da vratim stare navike, da konačno sednem i počnem da učim jer će uskoro rokovi za ispite, a potom i pisanje master rada...
Korisnikov avatar
By Torry
jedino sto ja vidim zajednicko sa ovom temom je, iako vise nemam 18, desava mi se da shvatim da nemam sta da pricam sa ljudima...i da sam sama protiv svih..

nego, kad vidim danasnje klince, zaista se pitam u sta ce oni sutra da se pretvore, odgovor bolje i da ne znam ali mi je drago da jos uvek postoje kvalitetni decaci , umetnicke duse, neko ko ce biti originalan i svoj...sad mi je lakse ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!