Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Oziris
Da li mi neko moze objasniti zasto se prilikom vestacke oplodnje prvo radi IUI (intrauterina inseminacija) nekoliko puta, pa tek onda IVF (in vitro fertilizacija), iako je procenat uspelih zaceca putem IUI relativno mali u odnosu na IVF?
Korisnikov avatar
By haemoglobin
zato sto je logicnije da se vrsi insemenacija unutar uterusa jer su spermatozoidi pokretniji unutar tela zenke, a i bivaju privuceni signalnim molekulima...a in vitro je in vitro...promesas pa mora da uspe, nemaju kud :D
Korisnikov avatar
By Oziris
Pa da, ali ako je in vitro skoro pa ZAGARANTOVANI uspeh, zasto uopste i pokusavati inseminaciju pre toga?
Korisnikov avatar
By haemoglobin
zato sto je kontam sigurniji nacin da se zigot implementira u matericu sam od sebe
Korisnikov avatar
By Kiborg
PA IVF podrazumeva recimo da se jajne ćelije uzimaju od majke, odnosno da se vrši punkcija iglom do jajnika pod kontrolom ultrazvuka. Odnosno, žena mora da se podvrgen invazivnom postupku da se uzmu te jajne ćelije. A i ono što deran reče, postupak je jako skup sam po sebi.

Iz tog razloga je mnogo logičnije da se ženi direkt u matericu ubrizgaju spermići, pa ako uspe, uspe, ako ne ne, pre nego što se podvrgne žetvi jajnih ćelija. A opet, bolje je pustiti da se sve odigra potpuno prirodno, ukoliko je moguće, da ipak najzdraviji spermatozoidi dospeju do vrha jajovoda de će se desiti oplodnja i da se embrion spusti i implantira uobičajenim putem.

Ali ajd, summa summarum, IUI je jeftiniji i neinvazivan i nema razloga ne probati nekoliko puta, ne gubi se puno vremena, a može da se izbegne bodenje igletinama u stomak i da se uštedi puno para ukoliko uspe.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
eto dodje i medicinar :)
napisem ti jos stogod ovde nakon posete klinickom centru i gledanja postupka vestacke oplodnje, sto cu tek u sledecem semestru imati priliku videti
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!