Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By dukkehjem
Postoje razne tehnike disanja, u raznim kulturama, u raznim prilikama, u raznim vremenima... Postoje i bretarijanci...
Kakav je vas odnos prema disanju, da li primenjujete neke vezbe i koje?
Ja znam par i neke primenjujem, al to cu malo kasnije da odajem :) zanimaju me za sad misljenja i iskustva drugih.
Korisnikov avatar
By confinatti
Najbolja tehnika koja se primenjuje u medicini je metoda Pozitivnog endekspiratornog pritiska (PEEP) jer sprecava atelektazu i pospesuje ventilaciju na nivou alveola.
Primer:Kada izdahnes ne izdahnes sav vazduh u plucima vec recimo trecinu,pa opet udah i tako jedno vreme.
By dukkehjem
Originally posted by confinatti

Najbolja tehnika koja se primenjuje u medicini je metoda Pozitivnog endekspiratornog pritiska (PEEP) jer sprecava atelektazu i pospesuje ventilaciju na nivou alveola.
Primer:Kada izdahnes ne izdahnes sav vazduh u plucima vec recimo trecinu,pa opet udah i tako jedno vreme.
Ima metoda dubokog praznjenja, koja se jednom dnevno moze raditi po par minuta... Kombinuju se glasovi M, F i S
Izdises MMMMMMMMMMMMMMMMM, dok ne ostanes bez vazduha u gornjem delu tela, bez prekidanja kreces na FFFFFFFFFFFFFFF i zatim na SSSSSSSSSSSSSSSSSS, osetis bukvalno kako i poslednja truncica "ustajalog" vazduha izlazi, a zatim duboko udahnes osecas kako se citavo telo ispuni svezim vazduhom, a onda opet mmmmfffffsssss.... i tako desetak puta.

edit: u sedecem polozaju, uspravnog tela.
Korisnikov avatar
By inga
Originally posted by dukkehjem

osetis bukvalno kako i poslednja truncica "ustajalog" vazduha izlazi, a zatim duboko udahnes osecas kako se citavo telo ispuni svezim vazduhom
Možda je vazduh svež na Zlatiboru.
U Beogradu ovo nije pametno izvoditi...
By dukkehjem
hehe, fala, al ocu individualna iskustva :razmazen: :)
By LeDeNa_
dukkehjem bravo za temu...i ja cu kasnije :lol:

Na terazijama sam u net cafeu pa nisam skoncetrisana...ovde zagusljivo lol
Korisnikov avatar
By kyrgyz

Ima metoda dubokog praznjenja, koja se jednom dnevno moze raditi po par minuta... Kombinuju se glasovi M, F i S
Izdises MMMMMMMMMMMMMMMMM, dok ne ostanes bez vazduha u gornjem delu tela, bez prekidanja kreces na FFFFFFFFFFFFFFF i zatim na SSSSSSSSSSSSSSSSSS, osetis bukvalno kako i poslednja truncica "ustajalog" vazduha izlazi, a zatim duboko udahnes osecas kako se citavo telo ispuni svezim vazduhom, a onda opet mmmmfffffsssss.... i tako desetak puta.

edit: u sedecem polozaju, uspravnog tela.

Jesi li to poceo da izucavas Kabalu pa brujis...:dina:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
:klap: za temu

meni se pre par godina zabagovala pluca, pa ne mogu vise sasvim duboko da udahnem

mozda ce mi koristiti vezbe disanja ^^
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Plitko disanje je no-no.
Čak je u staroj Kini primećeno da su osobe koje su dovoljno vredne da budu na dvoru cara one koje duboko dišu, dok osobe koje dišu plitku nisu imale nikakvu pamet niti mudrost da ponude dvoru.

Dosta sutri koje praktikujem povezane su s dahom, fokusiranje na udah i izdah.

Pa delim svoje disanje na ono koje svesno činim i životinjsko disanje kada "zaboravim" kako treba da dišem.
Korisnikov avatar
By Delerium
Preporucuje se vezba dubokog disanja. Odnosi se na redukciju napetosti, u nekim stresnim situacijama, panicnim napadima, neprijatnosti u stomaku, uznemirenosti... Trebalo bi svakog dana po par minuta da se primenjuje, jer onda u nekim od navedenih situacija organizam automatski reaguje na vec uvezbano disanje. Izvodi se ovako - Vazduh se udahne polako kroz nos (usta su zatvorena). Dok se udiše vazduh, potrebno je da se osoba skoncentriše na to kako vazduh polako ulazi u telo i ispunjava pluća. Vazduh treba udahnuti toliko da se oseti početna napetost u plućima, nikako i previše, odnosno ne treba napuniti vazduhom pluća toliko da to postne neprijatan osećaj. Udahnuti vazduh treba zadržati 5 sekundi. Nakon toga počinjemo da polako ispušamo vazduh kroz usta brojeći do 10.
Korisnikov avatar
By 2kune
Mislim da je disanje kao takvo općenito usko vezano za zdravlje... Obično onaj tko ne diše uopće nije zdrav... :kosa:
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by 2kune

Mislim da je disanje kao takvo općenito usko vezano za zdravlje... Obično onaj tko ne diše uopće nije zdrav... :kosa:
uze mi rec iz usta, a to kazu nije higijenski :D
By dukkehjem
Originally posted by inga

osetis bukvalno kako i poslednja truncica "ustajalog" vazduha izlazi, a zatim duboko udahnes osecas kako se citavo telo ispuni svezim vazduhom
Možda je vazduh svež na Zlatiboru.
U Beogradu ovo nije pametno izvoditi...
haha, pa idi u Kosutnjak npr. il neki parkic :trep:
e, da, na Avalu; na Topcider...XD
By dukkehjem
Originally posted by simarrgL*

:klap: za temu

meni se pre par godina zabagovala pluca, pa ne mogu vise sasvim duboko da udahnem

mozda ce mi koristiti vezbe disanja ^^
:mazi:
p.s. probaj ovo mmmmmmmmmfffffffffssssssssss ^^
By dukkehjem
Originally posted by LeDeNa_

dukkehjem bravo za temu...i ja cu kasnije :lol:

Na terazijama sam u net cafeu pa nisam skoncetrisana...ovde zagusljivo lol
:lol:
ja cu jos da psiem, sam samo da se setim one iz tai ci-ja sto izaziva nesvesticu blagu...
a ima ik u jogi jedna takva
no sam zaboravio :kesa:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!