- 19 Avg 2008, 01:33
Pa, od voca najvishe jedem banane (drugo voce slabo jedem), a do sada nisam naishao na crvljivu bananu...

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderator: IriS
Originally posted by jukieKako se secas svega toga
Nikakve; ta faza sa jedenjem jabuka me je prošla. Sada jabuke pijem u sokovima, pošto se svaki sok sastoji bar 1/3 (ili više) od soka jabuke, a ostatak je sok od neke druge voćke.
Te male jabuke su (po mom iskustvu) kvrgave, tvrde, kisele, imaju neke crne tumorolike delove. Velike jabuke su lepe i slatke.
Eto, nema pravila. Zavisi i od sorte jabuka. Ne znam da li su vas terali u šestom razredu da učite napamet onu pesmu o sortama jabuka... (inače jedna sorta se ponavlja, ima je na dva mesta u pesmi). U svakom slučaju ta pesma se proteže na dve strane čitanke. Čitanka se zvala Lete ždralovi, dok se čitanka u PETOM razredu zvala Jabuka, pa nas je nastavnica podsetila kako nam je kada smo došli u peti razred rekla "pozdravljam vas deco i želim vam jabuka puna kola" (što je u toj pesmi kao uvod u spisak sorti) i kako je podigla ovu knjigu i rekla "ova čitanka, koja se zove Jabuka..." a glupavi dečaci iz mog odeljenja su rekli "Lete ždralovi", i onda je ona to ponavljala još dva puta i oni su svaki put na ova čitanka Jabuka rekli Lete ždralovi.
Originally posted by dungollI ja volim ajdared. Generalno preferiram kiselije jabuke. Omiljene su mi kožare i tzv. šifre. Mada ih je jako teško naći, isključivo ih ima na pijaci, i to jako retko.
kad smo kod sorte, ja volem ajdare!![]()
Originally posted by BellyButtonTi ko seljaci, jedu banane a u dvoristu imaju i jabuke i sljive i tresnje, visnje i kajsije. Banane goje, imaju previse secera...pa pazi.
Pa, od voca najvishe jedem banane (drugo voce slabo jedem), a do sada nisam naishao na crvljivu bananu...![]()
Originally posted by 2Q2Bstr8...moguce da skrguces zubima pa ti kisela sredina deluje na zube tako da ti trnu. I meni trnu zubi ali samo kada preteram sa kiselim jabukama.
i ja slabo jedem voće, uglavnom sam previše lenj da perem, sečem...mada ovih dana svaki dan jedem lubenice. jabuke ne volim, trnu mi zubi iz nekog razloga. breskve ne volim, jer cure. najrađe jedem banane, njih je najlakše pripremiti.
ili mandarine.
Originally posted by SunceHa ha ha... volim i jagode i maline... toga ima na seluOriginally posted by BellyButtonTi ko seljaci, jedu banane a u dvoristu imaju i jabuke i sljive i tresnje, visnje i kajsije. Banane goje, imaju previse secera...pa pazi.
Pa, od voca najvishe jedem banane (drugo voce slabo jedem), a do sada nisam naishao na crvljivu bananu...![]()
![]()
Originally posted by BellyButtonJao, kad već pomenu magnezijum. Ja se stalno tripujem kako mi od banana pada pritisak, jer imaju i dosta kalijuma:)Originally posted by SunceHa ha ha... volim i jagode i maline... toga ima na seluOriginally posted by BellyButtonTi ko seljaci, jedu banane a u dvoristu imaju i jabuke i sljive i tresnje, visnje i kajsije. Banane goje, imaju previse secera...pa pazi.
![]()
![]()
Btw, to shto banane goje meni ne shteti... ne patim od te boljke zvane gojaznost, naprotiv... A volim banane i zbog kolichine magnezijuma...![]()
Originally posted by 2Q2Bstr8Ja sam na nekakvim predavanjima tako slusao, da jabuke koje se prodaju prskaju oko 20 puta godisnje, u raznim periodima godine. Nije predavac bio novinar, nego sa poljoprivrednog fakulteta. Nije preterano kada se uzme u obzir da su crvi postali imuni na pesticide i da se stalno izmisljaju novi preparati. Drz' se ti svoje baste, tu mozes bar da gajis kako treba.
@Sunce: nisam primetio, a i kontam da bih onda imao problem sa svim kiselim voćem. ovo je specifično za jabuke. inače, 20x prskanje mi deluje malo preterano, doduše ko zna šta rade na plantažama. ja ovde imam neke male zelene jabuke koje se ne prskaju. nemam pojma koja sorta, znam samo da su sitne i rodi ih puuuuuuno i brzo propadaju, pa ih ni ne jedem. imao sam i neke lepše, crveno/žute, velike, one su se prskale samo dva puta. isto tako i ostalo voće koje gajim, i to protiv lisnih vaši najčešće, što nije ni otrovno za ljude.
@Eifranloo: jedemo meso.![]()
Originally posted by FreyVolis banane zbog Mg, ma daaaaaaaaaj. Volis ih jer su ti ukusne! Naravno da nemas problema sa kilazom kad si jos mali, mali...samo sto ne treba preterivati sa banana secerimaaa, kao i sa unosom voca. Voce povecava kiselost, tako da je moguce jako da snizi pH sto je idealno za razvoj mikroba. Zato voce treba jesti pre jela i najbolje ujutru.Originally posted by BellyButtonJao, kad već pomenu magnezijum. Ja se stalno tripujem kako mi od banana pada pritisak, jer imaju i dosta kalijuma:)Originally posted by SunceHa ha ha... volim i jagode i maline... toga ima na seluOriginally posted by BellyButtonTi ko seljaci, jedu banane a u dvoristu imaju i jabuke i sljive i tresnje, visnje i kajsije. Banane goje, imaju previse secera...pa pazi.
![]()
![]()
Btw, to shto banane goje meni ne shteti... ne patim od te boljke zvane gojaznost, naprotiv... A volim banane i zbog kolichine magnezijuma...![]()
Originally posted by starkyUpravo!
jedem one koje mi neko oljusti i isece na komadice...![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!