Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Tungi
Ono zbog čega mnogi Holanđani strahuju za sopstveno zdravlje nije svinjski, već kozji grip. Od posledica takozvane „Q groznice“, koja kod ljudi izaziva kozji grip, a prenosi se direktno sa životinje na čoveka, već je umrlo šest osoba. Zato su holandski ministar zdravlja Ab Klink i ministarka poljoprivrede Gerda Verburg naložili da se unište desetine hiljada koza zaraženih virusom gripa.

Epidemijom kozjeg gripa su, pre svega, pogođene istočne i južne holandske provincije, u kojima se na farmama gaji većina od ukupno oko 375.000 koza. Virusom kozjeg gripa već je zaraženo 2.300 ljudi.

„Više bih volela da sam dobila svinjski nego kozji grip“, kaže Žaklin van den Bos. Ova pedesetogodišnjakinja već osam meseci pati od posledica kozjeg gripa. „Popila sam gomile antibiotika. Na sreću, više nemam visoku temperaturu kao na početku bolesti, ali i dalje se osećam slabo i umorno.“
Žaklin je imala sreću što je njen lekar odmah prepoznao simptome kozjeg gripa, a to su bolovi u grlu, glavi i udovima, visoka temperatura i iscrpljenost. Odmah je dobila odgovarajuću terapiju, a da nije bilo tako, možda ne bi preživela.
Anita Vincent nije imala toliko sreće. Četrdesetšestogodišnja majka četvoro dece dobila je pogrešnu terapiju jer njen lekar nije prepoznao simptome kozjeg gripa.
„Boleli su me grlo, glava i udovi, bila sam mrtva umorna, plakala sam od bola“, kaže ona. Pošto je mislio da je depresivna, lekar joj je prepisao antidepresiv. Tek pošto se zbog upale pluća podvrgla detaljnom pregledu u bolnici, lekari su postavili pravu dijagnozu: „Q groznica“. Nakon toga je dobila odgovarajuću terapiju.
U međuvremenu, Anita Vincent je osnovala Udruženje oštećenih zbog kozjeg gripa. Ona i njeno udruženje optužuju odgovorne ministre Aba Klinka i Gerdu Verburg da su prekasno intervenisali. „Zaražene koze trebalo je odavno da budu ubijene“, smatra ona. Mnoge životinje koje su zaražene virusom gripa već su skotne. „Ako zaražena koza donese na svet jedno mrtvo jare, ono u sebi nosi milione virusa i bolest se širi ogromnom brzinom“, upozorava Rul Kautinho iz amsterdamskog Centra za infektivne bolesti. Kozji grip je otkriven na 50 od ukupno 350 farmi koza širom Holandije.
Ministar zdravlja Ab Klink, međutim, umiruje stanovništvo i poručuje da je rizik od zaraze relativno nizak i da za sada nije zabeležen nijedan slučaj prenošenja virusa sa čoveka na čoveka. Po rečima ministra, u prilog borbi protiv epidemije ide i činjenica da u ovo doba godine koze i ovce ne donose na svet mladunce.

Ajd' neko da me ubedi da ovo nije:zavera:
Korisnikov avatar
By maka
Jadne koze. Nadam se da ce sve biti ok sa njima.
Korisnikov avatar
By Mars
Sad će za putovanje u Holandiju da treba manje para, kao što je bilo za Meksiko!!

:klap:
Korisnikov avatar
By Tungi
Da,jadne koze.Sada "slezu" prasinu koju su digli oko svinjskog,rechima:"Nije ozbiljan,nije opasan i nije toliko smrtonosan kao obican/sezonski grip."
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Biće koze dobro. Dobro ispečene na toj lomači :lol:

Divno, sad imam još jednu boles na spisku.
Baš me nešto bole udovi, kad sam zadnji put jeo jareće meso :nesiguran:

Koliko bi lekara u opšte pomislilo na tu q groznicu kod nas a? Bilo gde? El to nešto često?

8 meseci oporavka! Jadna žena...
Korisnikov avatar
By Mars
Ma daj.

I ja se osećam slabo i umorno pa šta.
Korisnikov avatar
By Burak
Na kraju ce da izmisle i maciji grip pa cu morati da eutanaziram svih mojih 7 mačaka..
Korisnikov avatar
By Herald
Sta ima Jankovicka bez koze? Epilepsiju :D

Ako vidite nekog da se trese a nigde koze, lici da ima epilepsiju ali nije epilepticar, sta je to. Homofob :D
By Ulix
Q groznica nije grip, to je bakterijska infekcija pluća (najčešće). Izazivač je Coxiella burnetti, jedna totalno opičena bakterija. :veverica:

Ove bolesti ima gde god poželite u Evropi, pa i kod nas, samo što se o njoj i ne priča mnogo jer je to profesionalno oboljenje - zaraženi su oni koji rade sa životinjama, farmeri, veterinari, itd. Urbana populacija stvarno ne mora da razmišlja o Q groznici od svih bolesti. To što je sad postalo moderno svaku bolest proglašavati gripom i što novinari vole da prave senzaciju od svega, to je skroz jedna druga priča.
:nokti:
Korisnikov avatar
By Mars
Pobogu...ovo NIJE zajebancija!!

:shok:
Korisnikov avatar
By Mars
Kad je krenulo mislio sam da je neko zezanje....neki njihovi Monti Pajtonovci, samo animirani...

Kad ono nije...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa, u stvari jeste. mislim, oni sve kampanje tako rade, kroz zajebanciju. imaju i onu čuvenu "bači drogu, đa'oli je popili" (u narodu poznatu po spotu u narodu poznatom kao "mama usisala mićka").
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Lepa Krepa

pa, u stvari jeste. mislim, oni sve kampanje tako rade, kroz zajebanciju. imaju i onu čuvenu "bači drogu, đa'oli je popili" (u narodu poznatu po spotu u narodu poznatom kao "mama usisala mićka").
:pucaodsmeha:

...a ovo? :)

''
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Lepa Krepa

Da, baš ovde sam video to, postavio neko.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ja vishe volim gice nego kozice... :protest:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!