- 20 Jul 2008, 13:04
moja "zdrava logika" bi bila da je jedini izlaz unosenje dovoljne kolicine antioksidanasa: vitamin C, E, beta karoten, selen?
kako to sad ispada da je kondicija losa po zdravlje
ja sam laik, ali koliko sam pomalo upucen, redovna fizicka aktivnost regulise nivo odredjenih hormona (povecava nivo hormona srece-endorfina, serotonina i dopamina, pa samim tim i revitalizuju organizam, a regulise i snizava nivo kortizola, koji izaziva veliki broj bolesti ako je duze vreme iznad granice- tj. ako je organizam hronicno pod stresom)
jesam lupio i ostao ziv?
Originally posted by Kiborge ovo je horor! molim nekog strucnog da mi ipak kaze da ovde ima neka zackoljica
Ali i:
Brži metabolizam > veća potrošnja kiseonika > veća produkcija kiseoničkih radikala > veći oksidativni stres > brže starenje i ostale posledice oksidativnog stresa
It makes you wonder![]()

moja "zdrava logika" bi bila da je jedini izlaz unosenje dovoljne kolicine antioksidanasa: vitamin C, E, beta karoten, selen?
kako to sad ispada da je kondicija losa po zdravlje

ja sam laik, ali koliko sam pomalo upucen, redovna fizicka aktivnost regulise nivo odredjenih hormona (povecava nivo hormona srece-endorfina, serotonina i dopamina, pa samim tim i revitalizuju organizam, a regulise i snizava nivo kortizola, koji izaziva veliki broj bolesti ako je duze vreme iznad granice- tj. ako je organizam hronicno pod stresom)
jesam lupio i ostao ziv?