Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

kako mogu doći do uputnice za pregled ako to zahtjeva specijalista za ponovnu kontrolu jer žele vidjeti ako se stanje promijenilo,a doktor opće prakse neda sve uputnice koje traži specijalist,već samo za one koje misli doktor opće prakse da je potrebno ponoviti,a imam socijalno i zdravstveno,dopunsko,kojoj ustanovi ili kome u bolnici mogu se obratiti za pomoć,radi se o raznim analizama krvi,brisevima na razne bolesti
Korisnikov avatar
By Zibro
Koliko ja vidim trebas se obratiti psihijatru ..
ne treba ti uputnica mislim da ce te primiti kao hitan slucaj
Korisnikov avatar
By EYA
@zibro

mislim da tvoj komentar nije na mestu.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Idi kod privatnika. Kada se uzme u obzir papirologija, vreme i novac...privatnici se isplate vishestruko.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Doktor opste prakse je u obavezi da ti da sve uputnice koje trazi doktor specijalista. On moze, dakako, imati svoje misljenje o svemu tome, ali ne sme ti ne dati sve ono sto je trazio specijalista.

Ako imas napismeno od specijaliste kakve uputnice treba da ti da doktor opste prakse, onda to ne bi trebalo da bude nikakav problem. Izderi se na doktora opste prakse i zapreti mu prijavom!
:oklagija:

Ako nemas, objasni doktoru specijalisti situaciju i zamoli ga da ti sve to da napismeno.

:sunce:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
I ja imam slichan problem...

:mad:

Oftamolog iz doma zdravlja nece da mi da uput za ocnu kliniku.... Misli da moze da mi pomegne.... :kakodane:

Treba da mi se uradi neka mini intervencija chmichka... bla bla da ne duzim... to mi je hronichno i vec sam to radila i znam da kapima, mastima i toplim oblozima NE MOZE da se izlechi.... Vuchem to vec par meseci i ona #^@!$#&^$@#&% iz doma zdravlja nece da mi da uput.... a kod privatnika kosta od 100 do 300 evra :qqlele:

:mad: ... shto li sam videla ovu temu...?! :mad:
Korisnikov avatar
By XerYuS
Originally posted by tinkerbell
I ja imam slichan problem...

:mad:

Oftamolog iz doma zdravlja nece da mi da uput za ocnu kliniku.... Misli da moze da mi pomegne.... :kakodane:

Treba da mi se uradi neka mini intervencija chmichka... bla bla da ne duzim... to mi je hronichno i vec sam to radila i znam da kapima, mastima i toplim oblozima NE MOZE da se izlechi.... Vuchem to vec par meseci i ona #^@!$#&^$@#&% iz doma zdravlja nece da mi da uput.... a kod privatnika kosta od 100 do 300 evra :qqlele:

:mad: ... shto li sam videla ovu temu...?! :mad:
imao sam i ja isto to. Ja sam odma dobio uput, i isekli mi :) (bolelo je). i nedelju dana sam imao zavoj na oku
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by EYA
@zibro

Ja mislim da jeste. I psihijatar je specijalista za jednu oblast medicine, a ako si pročitala geronimove prethodne videćeš da je obišao sve živo, a samo tamo nije išao :) a to mu je očigledno najpotrebnije. I medicinski je opravdano.
Originally posted by greek_lover
Doktor opste prakse je u obavezi da ti da sve uputnice koje trazi doktor specijalista. On moze, dakako, imati svoje misljenje o svemu tome, ali ne sme ti ne dati sve ono sto je trazio specijalista.
Nije tačno. Ali zato snosi odgovornost za sve eventualne posledice.
A što se tiče eventualnog prijavljivanja i tome sličnih pretnji, Republički zavod za zdravstveno osiguranje zapravo ohrabruje lekare opšte prakse da pišu što manje uputa, tako da se ne biste ovajdili od nekakvih prijava. Ali geronimo00 je ih Hrvatske, pitanje je kakva je tamo politika.
Inače, kod nas, moguća je žalba zaštitniku pacijentovih prava.
Korisnikov avatar
By EYA
i dalje mislim da , iako je mozda medicinki opravdan savet, nije srocen kako bi trebalo :trep:
Korisnikov avatar
By decko
Meni isto jednom sestra koja je radila na salteru cak nije dala da sacekam doktora i zatrazim uput a kamoli da me isti pregleda..i sta sam uradio? Nasmesio se, uleteo njemu u kancelariju i rekao da se radi o ozbiljnom pfoblemu i da moram da dobijem uput za VMA sto pre, a da sestra nece ni da me pusti na pregled.

Kasnije se on izvikao na nju a ja dobio uput :)
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by Kiborg
Originally posted by greek_lover
Nije tačno. Ali zato snosi odgovornost za sve eventualne posledice.
A što se tiče eventualnog prijavljivanja i tome sličnih pretnji, Republički zavod za zdravstveno osiguranje zapravo ohrabruje lekare opšte prakse da pišu što manje uputa, tako da se ne biste ovajdili od nekakvih prijava. Ali geronimo00 je ih Hrvatske, pitanje je kakva je tamo politika.
Inače, kod nas, moguća je žalba zaštitniku pacijentovih prava.
Samo da ne bude zabune, doktor opste prakse MORA da napise uput doktoru specijalisti ako taj isti SPECIJALISTA ZAHTEVA to.
S druge, ako PACIJENT na svoj zahtev trazi uput za specijalistu, a doktor opste prakse smatra da nema potrebe za tim, nije obavezan da mu napise uput. Logicno, u slucaju da se ispostavi da je pacijent bio u pravu, moze da snosi posledice.
Na to sam mislio u prethodnom citatu.
Odluka RZZO je donekle ispravna, jer se njom smanjuju guzve ispred ordinacija specijalista i pravi se mesta za ljude kojima je pomoc zaista potrebna a kojima istu ne moze pruziti internista.
Korisnikov avatar
By Kiborg
U vezi sa tvojom prvom rečenicom, nema zabune. Ne mora. I lekar opšte prakse je završio medicinu i ima pravo na svoje mišljenje. I na posledice istog. Nije on rob specijaliste, a treba da imaš u vidu da su mnogi od njih i završili specijalizaciju iz opšte medicine, pa su na kraju krajeva, i oni specijalisti.

Ja sam svojevremeno, dok sam bio u opštoj praksi, obično pisao upute kako su ih specijalisti tražili, ali dešava se da pacijenti ne pokažu neke nalaze, ili zaborave, ili ne pokažu namerno da bi opet odradili analize, pa specijalista opet traži to isto, a to bi bilo najobičnije dupliranje.
Korisnikov avatar
By geronimo00
kiborg mislim da tebi treba psihijatar jer samo si ti ovdje pametan,što je to u mojim temama tebi toliko ludo da bi meni on trebao.Koliko vidim ovi ljudi misle kao i ja,a ti si na strani doktora opće prakse.Ako sam bio danas na kontroli i specijalista je napisao u nalazu da mi liječnik opće prakse da uputnicu za kontrolu niza briseva i uzoraka krvi,onda bi to liječnik opće prakse trebao dati,a ne da on kaže što će se raditi,a što ne,čemu onda služe specijalisti,to je za tužiti ustanovi za zaštitu pacijenata,ako ne dobijem uputnice zdravlje će mi se još više pogoršati,zašto da idem privatno plačati preglede kada imam zdravstveno osiguranje,socijalno,dopunsko
By Ulix
Originally posted by Kiborg
Originally posted by EYA
@zibro

Ja mislim da jeste. I psihijatar je specijalista za jednu oblast medicine, a ako si pročitala geronimove prethodne videćeš da je obišao sve živo, a samo tamo nije išao :) a to mu je očigledno najpotrebnije. I medicinski je opravdano.
:up:
Korisnikov avatar
By KiWi
Mislim da ako specijalista napismeno traži neki uput ili analizu, lekar opšte prakse je u obavezi da to da. Ako si samo ti rekao "tražio mi je da donesem to i to" naravno da ti neće dati.
Korisnikov avatar
By XerYuS
Originally posted by Kiwi
Mislim da ako specijalista napismeno traži neki uput ili analizu, lekar opšte prakse je u obavezi da to da. Ako si samo ti rekao "tražio mi je da donesem to i to" naravno da ti neće dati.
Slazem se, tako je. :blenta:
Korisnikov avatar
By geronimo00
na nalazu od specijaliste piše koje preglede specijalista želi napraviti i za koje treba uputnica,ali ovaj opšte prakse ne želi dat uputnicu
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
well, ako si Domu Zdravlja dojadio sa svojom hipohondrijom kao ovom forumu - svakako da ti nece dati upute...

Znas, bio jednom jedan djecak koji je stalno vikao "Vuk!Vuk!"....:blenta:
Korisnikov avatar
By Delete
A zasto ne odes kod drugog lekara opste prakse?
By mikimiki
Covek nije hipohondar i nije psihijatrijski slucaj, samo je ocajan.. "Lecen je" antibioticima 4 nedelje!!! Iz toga je sve jasno.
Geronimo, iz onoga sto si napisao o svojoj bolesti, jasno je da imas kandidijazu. Tog lekara koji ti je prepisao antibiotike izbegavaj u sirokom luku. Nemoj piti nikakve antibiotike protiv bakterija, jer oni pogoduju razvoju gljivica. Nemoj skidati naslage sa jezika cetkicom, dok ne das sve briseve za laboratoriju! Posavetuj se sa nekim privatnim lekarom sta da uzimas protiv gljivica i kad da pocnes sa tim. Treba da znas, da ako budes uzimao nesto protiv kandide, testovi na nju mogu da budu opet negativni. Ne bih da te plasim, ali proveri krvnu sliku, jer obzirom da si, kako kazes smrsao 7 kg, moguce je da je doslo do sistemske kandidijaze. Idi kod specijaliste bez uputa i plati pregled, nemoj da dozvolis da se lekari opste prakse izivljavaju na tebi. Niko od njih nikad nece priznati, da je pogresio.. Jos bolje, probaj da nadjes vezu kod lekara, to uvek funkcionise.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by mikimiki
Covek nije hipohondar i nije psihijatrijski slucaj, samo je ocajan.. "Lecen je" antibioticima 4 nedelje!!! Iz toga je sve jasno.
Mi svi zelimo sve najbolje geronimo-u, ali ovo je vishe smeshno i zalosno.
Mislim, c'mon, doci na jedan internet forum i ovde iznositi sve svoje zdravstvene (ne)probleme i ochekivati ono shto mu ni doktori u domu zdravlja i bolnicama ne mogu (ili shta vec), je previshe.
Koliko sam ja shvatio, ovaj folder bi mogao dobro doci za razmenjivanje nekih ideja, iskustava, linkova, sugestija, ali ochekivati chitave neke dijagnoze i terapije na daljinu i ovako rekla-kazala, moze biti chak i kontraproduktivno.
Ovo je samo folder o Zdravlju, ne neki Zdravstveni portal sa medicinskim struchnjacima za real-life (ako je i to to?) situacije raznih bolesti (ako je i to u geronimo-vom sluchaju) koje zahtevaju direktno lechenje.
Geronimo, iz onoga sto si napisao o svojoj bolesti, jasno je da imas kandidijazu. Tog lekara koji ti je prepisao antibiotike izbegavaj u sirokom luku. Nemoj piti nikakve antibiotike protiv bakterija, jer oni pogoduju razvoju gljivica. Nemoj skidati naslage sa jezika cetkicom, dok ne das sve briseve za laboratoriju! Posavetuj se sa nekim privatnim lekarom sta da uzimas protiv gljivica i kad da pocnes sa tim. Treba da znas, da ako budes uzimao nesto protiv kandide, testovi na nju mogu da budu opet negativni. Ne bih da te plasim, ali proveri krvnu sliku, jer obzirom da si, kako kazes smrsao 7 kg, moguce je da je doslo do sistemske kandidijaze.
izvini, ali jesi li ti MD i imash li licencu za davanje lekarskih dijagnoza i uputa preko jednog net foruma koji ni nema prvenstvenu namenu o Zdravstvu?
Idi kod specijaliste bez uputa i plati pregled, nemoj da dozvolis da se lekari opste prakse izivljavaju na tebi. Niko od njih nikad nece priznati, da je pogresio.. Jos bolje, probaj da nadjes vezu kod lekara, to uvek funkcionise.
Slazem se da ima dosta loshih i bezobraznih lekara opshte prakse (i ovde u Americi), ali sve ove stvari bi se trebale detaljnije raspraviti na jednom specifichno zdravstvenom portalu shto ovaj folder ovog foruma ipak nije toliko namenjen.
Korisnikov avatar
By geronimo00
da ste vi u mojoj situaciji i da su vam skoro svi nalazi u redu,te vam svi govore da je sve u redu,a vi ste nemoćni,tražili biste savjete bilo gdje i od bilo koga,pa i ovako,kao i ja,nemoćan sam,neznam kome da se obratim,mislio sam ako netko ima sličnih problema,pa da možemo zajedno nešto riješiti-preporučiti,kad se nezna što ti je onda je sve na psihičkoj bazi,ali fizičke promjene su fizičke prirode,njih ne mogu izmisliti,pa da bude psihičke prirode,zar ne,razmislite
Korisnikov avatar
By geronimo00
uz to već su mi jednom pomogli na forumu savjetima,a bio sam kod tri specijalista po nekoliko puta,skoro 2 god i nisu znali što je,ovako sam riješio svoj problem,a i ja sam nekima pomogao,stoga ako nemate neki pametan komentar,suzdržite se,hvala
ponekad forum treba poslužiti i za nešto pametno,a a ne samo za zafrkavanje i td
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by geronimo00
ponekad forum treba poslužiti i za nešto pametno,a a ne samo za zafrkavanje i td
u tvom sluchaju, zafrkavanje i spam je to shto moze izgledati da bash ti chinish.

chovjeche, gledash li shta sve pishesh? koja to josh boleshtina ima a da ju nisi sam sebi pripisao i testirao se na nj pa i dalje sumnjash i u te testove? i to sve k'o da pishesh u jednom dahu, bez tachke i s multitudom zareza ('aj dobro shto nema velikog slova na pochetku rechenica ti).

Moj ti savjet, googlaj vishe, pronadji vjerodostojne Zdravstvene Portale i komuniciraj s struchnjacima (ako bash preko Interneta mislish da ce ti se ti problemi rijeshiti), ne s forumashima. Ja ti zelim sve najbolje.
Korisnikov avatar
By geronimo00
i ja želim tebi sve najbolje,istina je kad se kaže sit gladnom ne vjeruje ni zdrav bolesnom
vaši sunarodnjaci su mi pomogli već na jednom vašem forumu,što je za pohvalu,a i ja njima,ali ovaj forum je katastrofa loš,samo biste isključivali forumaša i teme,ma isključite me kad ne želite pomoći,a što sam sve prošao i kakve bolesti imao ne bi ni stalo na cijeli vaš forum samo da znaš i nitko ne bira koliko će i kada imati bolesti,pozdrav
Korisnikov avatar
By KiWi
I mene leče antibioticima, i to makrolidnim već 2 meseca pa ne gubim nadu. Imam konstantno temperaturu, glavobolju i mučninu pa ne očajavam. Živim i idem na posao kao i svi ostali. Geronimo, najgore što može da ti se desi je da pošiziš od svega ovog, lepo sve radi smireno, budi sa svima fin i uljudan, ali istrajan. I moja doktorka je u početku bila namćor, ali lepa reč i gvozdena vrata otvara. Svaki put joj kažem hvala, svaki put je pitam kako je ćerkica (igrom slučaja znam da je mala bolesna) ... meni nije teško, čak prija biti fin, a ima i koristi.

Ako mu je test na kandidu negativan, neka jednostavno uradi analizu ispljuvka pa ako je ni tu nema (što je malo verovatno ukoliko se stalno razmnožava), onda stvarno nemaš kandidu.

Geronimo, traži uput za infektologa pa idi tamo. Možda imaš neko sistemsko oboljenje kojeg opšti lekari ne mogu ni da se sete. Ponesi sve analize i ispričaj sve od početka do kraja
Originally posted by geronimo00
na nalazu od specijaliste piše koje preglede specijalista želi napraviti i za koje treba uputnica,ali ovaj opšte prakse ne želi dat uputnicu
Ako ti neda, lepo se zahvališ, kažeš doviđenja i kucneš na vrata drugog lekara opšte prakse. Čak iako imaš odabranog lekara, na tvoj zahtev možeš da odeš kod nekog drugog (ako ništa drugo, idi vikendom kad su dežurstva).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!