Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Elem, imam problem vecj neko vreme (valjda od posledica stresa) sa nocjnim shkripanjem zuba. Nisam ni znao da imam ovaj problem, dok mi ljudi nisu skrenuli pazhnju da pravim uzhasnu buku sa zubima dok spavam.. U principu, budio sam se sa vilicom koja je trnula duzhe vreme i primetio sam da su zubi (kutnjaci pogotovo) krenuli da se oshtecjuju...

Jel ima mozhda neko slichnih problema ili jel zna neko kako se ovo lechi/sanira?
Korisnikov avatar
By ns.happy
to je nesto sto se vuce od detinjstva. povezano je sa emotivnim zivotom, i pored psihoterapije, koriste se stitnici za zube, kao bokseri sto ih koriste u ringu.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Uh.. ja znam kako to zvuci..

Moj brat je imao taj problem, ne znam da li ga i sada ima...
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by Sutekh
Elem, imam problem vecj neko vreme (valjda od posledica stresa) sa nocjnim shkripanjem zuba. Nisam ni znao da imam ovaj problem, dok mi ljudi nisu skrenuli pazhnju da pravim uzhasnu buku sa zubima dok spavam.. U principu, budio sam se sa vilicom koja je trnula duzhe vreme i primetio sam da su zubi (kutnjaci pogotovo) krenuli da se oshtecjuju...

Jel ima mozhda neko slichnih problema ili jel zna neko kako se ovo lechi/sanira?

off *-

shto objashnjava i taj avatar

imam problem taj jer su mi se dopadali tvoji postovi
koje sad regularno skrolujem da ne gledam tu odvratnost ....
al ako se pronalazis u tome, onda ok ... valjda za tebe ima neko znchenje

on topic*

imam isti problem ....
Korisnikov avatar
By anche
mozda bi nesto za opustanje pred spavanje pomoglo.. vutrica ili salvijica... za'ebi hemiju.

a i ovi stitnici za zube sto rece nsh, ne zvuce lose.
Korisnikov avatar
By Deksi
Hmm...znam na sta mislis ali nemam taj problem niti znam zbog cega se to desava.Ja s druge strane imam trip za zvakanjem i konstantnim zagrizima iako nemam nista u ustima.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Deksi
Hmm...znam na sta mislis ali nemam taj problem niti znam zbog cega se to desava.Ja s druge strane imam trip za zvakanjem i konstantnim zagrizima iako nemam nista u ustima.
tell me 'bout it:)
Korisnikov avatar
By blenta
jedan od brace skrgutje dok spava
nebrojeno je lekara posetio
zakljuchak-uzrok emotivne prirode
leka- nema
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Deksi
to je bruksomanija.
Korisnikov avatar
By Sutekh
@anche, razmishljao sam u vutri.. na kraju cju da probam i to, ali ne koristim narkotike malo vishe od dve godine... (sem par eksera koje sam uzeo za to vreme i to je to). a u kakvoj salviji prichash? salvia divinorum ili neki random chaj od nane?

@egone - :lol: ma promenicju avatar za koji dan :D to shto ja volim vamp tematiku i opatice nema nikakve veze sa bruksizmom :D

@ns.happy, shto se psihoterapije tiche, na nju (ili barem kod psihijatra/psihologa) bih trebao da krenem ubrzo, jer pored toga shto imam problema sa ovim imam i zhestok problem sa nesanicom :( kapiram ja da je sve ovo medjusobno povezano na neki nachin. shtitnici za zube kazhesh? to bi moglo da mi koristi, obzirom da cju ubrzo morati da odem kod zubara da mi sredi 2 zuba koje sam oshtetio :( taman cju da je pitam i da mi napravi to chudo.
Korisnikov avatar
By Galadriel

nem' tih problema

znas sta da uradis
mislim ako ti nije neugodno naravno
kupi gumu za kuvanje koju koriste sportisti, tipa: bokseri, rukometasi, kosarkasi.. onu sto se koristi kao stitnik za zube.
pa kad je skuvas,
pregrizes
i stavis da se ohladi

moja drugarica je imala isti problem, mi smo je na pripremama terali da spava sa
tim stitnikom za zube, posto je zvuk bio za ginisa koliko smo se jezile

tako ces bar zastititi zube, ako ti ne bude mnogo smetalo
Korisnikov avatar
By ns.happy
sutekh, izrada individualnih stitnika se na zapadu naplacuje papreno, prvo se raspitaj koliko su ti stitnici u nekoj sportskoj opremi a koliko kod zubara pa se preracunaj...
Korisnikov avatar
By Galadriel
nisu stitnici koji se izradjuju, nego skuvas gumu, zagrizes, ostane otisak i to je to. ne verujem da neko to naplacuje papreno :neznam:
Korisnikov avatar
By Kittrie
poSSto si i pRoslog leTa redovito sHkripao zubima doK spavas, posebno kad tek zaspis i kad predugo spavas, taJ proB. ti deF. nije od nedavno... :(
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by ns.happy
sutekh, izrada individualnih stitnika se na zapadu naplacuje papreno, prvo se raspitaj koliko su ti stitnici u nekoj sportskoj opremi a koliko kod zubara pa se preracunaj...

a shta je skuplje, shtitnik ili svi zubi? radije bih nosio shtitnik, nego da nosim veshtachke zube, to be honest.. obzirom da sa jezikom mogu da osetim malu pukotinu u zubu, vecj smatram da je ovo alarmantno..

@arwen - fala. ne, nije mi gadno :D to cju i da uradim..

@kitt - ma vuchem taj problem vecj neko vreme, samo shto sam tek sada krenuo da oshtecjujem zube..
Korisnikov avatar
By IriS

a shta je skuplje, shtitnik ili svi zubi? radije bih nosio shtitnik, nego da nosim veshtachke zube, to be honest.. obzirom da sa jezikom mogu da osetim malu pukotinu u zubu, vecj smatram da je ovo alarmantno..

zbog pukotine na zubu, a i da nije nje, treba da odeš kod svog stomatologa, da vidiš šta se tu zaista sve izdešavalo. pa kad ti sredi sve što si (ako si) izlomio, onda će ti uzeti otiske i izraditi splint, koji ćeš nositi dok spavaš. taj splint nije toliko velik kao ta guma, ili sportski štitnici, nećeš imati puna usta kojekakvog materijala.
Korisnikov avatar
By KiWi
Nisam ni znao da može da se desi tako neki problem ... A da konsultuješ nekog profesionalca da ti reši problem? Ne znam kako je kod vas, ali ja imam odličnu saradnju sa mojom doktoricom i uvek mi izlazi u susret kada je potrebno (što i mislim da je normalno) :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Neki kritičari su Monalizin osmeh objašnjavali škrgutanjem. Da li ti imaš sličan osmeh?
Korisnikov avatar
By anche
@anche, razmishljao sam u vutri.. na kraju cju da probam i to, ali ne koristim narkotike malo vishe od dve godine... (sem par eksera koje sam uzeo za to vreme i to je to). a u kakvoj salviji prichash? salvia divinorum ili neki random chaj od nane?
o toj salviji pricam :)
a za hemiju sam mislila na one legalne droge sto farmacija uvaljuje - ne na klasicne narkotike.

kad smo kod cajeva: ja sam tol'ko strejt da me i kamilica uspava, mozes i to da probas. tu je i valerijana naravno, pa toplo mleko... i tako :)

javi je l' pomoglo.
Korisnikov avatar
By malac
Bensedin 5mg 1x1 pre spavanja
Korisnikov avatar
By Sutekh
@malac - ma najbolje da cju da pijem benkice svako veche... od lekova, jedino shto volim da popijem (pored lorazepama) je demetrin.. ali uzmem ga mozhda jedanput, dvaput u nedelju ipo dana, zato shto ne bih da gutam ta govna. dovoljno me jebe nenormalan ritam spavanja. sad npr, lezhem u osam-devet i budim se u chetiri-pet :zid:

@anche - probao sam raznorazne kapi od valerijane i to je cool i deluje jedan dan. posle toga nema nikakvog efekta... na kraju sam se toliko smorio da sam popio pola te bochice (odvratnog ukusa), a ostatak bacio u smecje. probao sam i one biljne crne tablete koje isto sadrzhe valerijanu i ostala sranja, ali to mi nije pomoglo.. ne znam shta konkretno ovome mozhe da pomogne, poshto je vishe nego jasno da je bruxizam povezan sa stresom, koga ja imam svakodnevno i to u izobilju vecj 10ak godina.. a, ako mi kazhesh gde mogu da kupim/nadjem/uberem salviu divinorum dobicjesh 5 bambija :lol:

@Sunce :lol: :lol: :lol: ne znam i ne verujem iskreno da imam osmeh kao monaliza. kachio sam neke svoje fotke na fotka temi, pa iskopaj ako te bash zanima :P

@kiss - sutra-prekosutra idem kod teta zube da mi sredi kljove, pa cju da joj trazhim da mi odradi to.. najgore od svega je shto mi je pukao kutnjak i imam osecjaj da cje bash da bude *ebeno.. trazhicju anesteziju puta dva :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!