Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By helios
koji vam je od ova dva nacina skidanja fajlova sa neta bolji?
meni licno eMule (eDonkey+Kad) zbog pojednostavljene pretrage, mada ponekad koristim i torrente, kada mi proslede valjan link.
Korisnikov avatar
By Draco
Ja koristim iskljucivo torrent i to iz razloga sto ne znam sta je emule :)
Korisnikov avatar
By Rei
Torrenti. Praktichni i jednostavni.
Mada retko jer mi prave lagove u Guild Warsu kao i svaki p2p. :tuc:

A emule mi nije jasan. Shta god da probam da skinem stavlja me na neka chekanja u queueovanja i onda posle dva podseti me kako izgleda skidati stvari sa dial upom :nerd: i nedaj bozhe da ga ugasim, kad ga upalim opet chekaj dva sata... :nerd:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Дефинитивно торрент. еМуле ме живцира са оним чекањем. Иначе, од п2п алата за скидање глазбе најчешће користим БеарСхаре :D
By Swanheart
Torrent...jednostavno...a i pojma nemam kako se koristi eMule...tj...nije me ni zanimalo kako se koristi
Korisnikov avatar
By helios
e da.. za emule treba stvarno brza konekcija.. to sam prevideo.. posto uvek skidam vise od deset fajlova odjednom i redovno ih dodajem, a pritom racunar restartujem jednom u 3-4 dana, uspem dnevno da skinem do 3-4gb materijala uz 512/64kbps. jedino pitanje je kada cu to sve pogledati/poslusati :)
ako nekog zanima kako se podesava emule neka se javi na pp
Korisnikov avatar
By Super Mario
helios, ajde nas sve prosvetli u ovoj temi sto se tice emule :peca:
Korisnikov avatar
By helios
e ovako:
-skine se instalacija; najnovija verzija je 0.47c, ali meni najbolje radi 0.47a jer gorepomenuta ume da uspori explorer, mozillu, operu
-instalira se najnormalnije kao bilo koji drugi program
-kada se pokrene, pojavi se ''first runtime wizard'', i tu stiskas "next" sve dok ne dodjes do prozora gde biras operativni sistem (2000/XP ili 98/me); zatim u istom prozoru otkacis 1-5 concurent downloads (mada je ok i 6-15), a zatim ukucas svoj protok tako sto kliknes custom i ukucas dole u prazna polja 256 i 64 ili 512 i 64 ili koji ti je vec protok
-moguce je da pre ovog wizarda izadje neki prozor prepun teksta, tu stisnes "yes"
-sledeca stvar je da stisnes dugme "connect" i sad si povezan (njega stiskas svaki put kad pokrenes program)
-zatim odes u odeljak "search" gde u 'type' biras kog tipa je fajl koji trazis a 'method' je najbolje da bude 'global(servers)'
-ukucas sta trazis u polje "name" i pritisnes "start"
-ako ima vise rezultata biras onaj koji ima najveci broj u rubrici "availability" i najveci procenat u rubrici "completed"
-sajtova za direktno ubacivanje linkova za download postoji dosta, dovoljno je samo da kliknes na link i da ti je emule ukljucen i on ce se automatski prebaciti na skidanje
-npr. za serije je jedan od boljih
http://tvunderground.org.ru/index.php
gde ti je sve poredjano po abecednom redu i tu nema sta nema
-sto se muzike tice lako ces naci sve sto ti treba i u pretrazi
-u odeljku "options" ti je bitno da uradis sledece:
-u delu "display" otkaci "show percentage..." i "show transfer rates..."
-u delu "connection" kvadratice za upload/download limit ostavi prazne, a "hard limit" i "max.connections" slobodno povecaj za 50-100%
-u delu "directories" mozes da promenis folder u kome se cuvaju skinuti, tj fajlovi koji se trenutno skidaju, mada je najbolje da to ne diras, nego napravi shortcuts na desktop pa ces ima tako najlakse pristupati
-i konacno, u delu "files" mozes da izaberes plejer preko koga ces moci da pogledas preview onoga sto skidas, ako je u pitanju video materijal, a najbolje je da izaberes neki koji pusta sve tipove datoteka, kod mene je npr. powerdvd
-takodje, u istom delu otkaci kvadratic u kome pise "try to download preview chunks first" sto znaci da program nastoji da prvo skida prvi i poslednji deo odabranog fajla kako bi sto pre mogao da vidis preview i cancel-ujes npr ako to nije to sto si trazio da ne skidas za dzabe

eto...
nadam se da je ok za pocetak :)
pozzz
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
u principu, eMule radi brže od torrenta jer ne zavisi od seedera, ali je potrebno da program što duže radi (po mogućstvu danima). ako gasite računar svakih par sati i često uključujete/isključujete program, onda eMule nije najbolji izbor. s obzirom na algoritme koje koristi, potrebno mu je vreme da se "zaleti". ali kad se zaleti, radi k'o zmaj.

još jedna važna stvar je da uvek imate što više fajlova u listi za download. time se optimizuje propusni opseg i povećava šansa da skinete nešto.

naravno, brzina zavisi od broja ljudi koji nude neki fajl ("availability"), a što se "completed" rubrike tiče, ako skidate nešto što je 99% to znači da ćete i vama faliti tih 1%. pa bolje da skidate ono što je na 100%, nego da se zezate sa čekanjem i ažuriranjem.

na kraju, eMule podržava i sistem bodova. što više uploadujete, dobijate više bodova. što imate više bodova, imate veće šanse da uletite na bolje mesto u redu, pa ćete manje čekati.

a što se podešavanja tiče, nabijati velike vrednosti za maksimalni broj konekcija i zahteva je kontraproduktivno. zagušićete sav ostali saobraćaj ka Internetu, a usporićete i sam eMule. na zvaničnom sajtu ima jedan odličan vodič za podešavanje konekcije, pa pročitajte tamo preporuke samog autora programa.
Korisnikov avatar
By Moa
Neko je napisao da mu je tesko da nadje fajlove preko torrenta i skida samo kada mu proslede valjan link.Koristite search engine za torrente ja sam do sada samo jedan koristila manje vise je dobar. Adresa je http://www.torrentz.com/.Zasto je losiji...Prikazuje na svim trackerima koliko postoji seedera i leechera ali to je nesto cashovano,shto vadi iz memorije kad se klikne na sam link do torrenta tamo prikazuje nesto sasvim drugo.
A ontopic,moj izbor su svakako torrenti :) :pirat:
Korisnikov avatar
By Delete
Torrent, svakako, pre svega zato sto jako cesto restartujem ili gasim racunar, tako da je nemoguce da eMule radi normalno.
Korisnikov avatar
By Paki
Podjednako i eMule i torrnet, ali bukvalno.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by 2Q2Bstr8
u principu, eMule radi brže od torrenta jer ne zavisi od seedera, ali je potrebno da program što duže radi (po mogućstvu danima).
Ahm. Absolutely no madafakin way u mom sluchaju. :sudija:
Korisnikov avatar
By sakis
Gresite ljudi eMule je odlican...ma sta odlican, fenomenalan :cvece:

Fora kod eMula je sto vise das svojih fajlova (da drugi skidaju] i sto vise downloadujes, to ti je eMule brzi Verujte mi! Ja stvarno retko cekam, kada skidam neki film, jedino ako postoje mali izvori za film, ali tu ja nista ne mogu. I jos jedna fora se satoji u tome da u Options podesite sve kako treba (upload/download - upload limit/download limit itd) da bi vam pravilno funkcionisao program.
I ja sam ranije imao averziju prema eMulu, jer mi je 100 godina skidao fajlove, ali kada sam podesio sve kako treba, i ponudio svoje fajlove da drugi skidaju, namam nikakvih problema.

Pa dovoljna je cinjenica, koja ide u prilog eMulu, da je pored LimaWire najpopularniji p2p u svetu.
Korisnikov avatar
By Dominion
iskljucivo eMule, jedini program koji nesto valja

bearshare dolazi sa adovima i spywareom, dc++ zahteva bog te pita koliko giga sherovanih podataka da bi pristupio hubovima...

emule zauvek :)
Korisnikov avatar
By helios
da, samo kad jos ljude ne bi mrzelo da malo procackaju i nameste program..
sto se mene tice emule je takodje zakon!
Korisnikov avatar
By blenta
a kako da stavim svoje fajlove na raspolaganje?
samo ih stavim u incoming folder ili neshto drugo?
Korisnikov avatar
By helios
ne, imas ikonicu shared files gde podesavas sta delis a sta ne
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
u incoming je ono što si ti skinuo, a u shared je ono što deliš. pazi da ne pobrkaš ta dva foldera, da ne pobrljavi tamo nešto. :)
Korisnikov avatar
By KiWi

Кад могу да нађем нешто на рапидшеру или мега-аплоуду одатле скидам ... Торент клијенте и И-мјул избегавам догод могу ... На жалост, неке програме и плагинове је могуће наћи само на торентима ... па ондак скидам одатле ...

Оффтопик: РЕЈ (онај са ипсилон): Када ћемо на кафу? Скинуо си ми онај диск и нарезао а никако да ми даш ....
Korisnikov avatar
By bigirl
Ne mogu da verujem! Neko voli eMule!!! OBOŽAVAM GA!

E sad, preko njega skidam pojedinačne pesme i pesmice, a cele albume mi nekako dođe lakše preko torrenta.

Btw, imam dial-up i eMule mi radi savršeno brzo.
Korisnikov avatar
By erkondisn
eMule definitivno jer jedino tamo nadjem ono sto me zanima (a ako nema tamo, nema nigdje)... a sto se tice cekanja, ionako dijelim dosta fileova i dopustam uploade tako da mi se sve skida dosta brzo :)

koristio sam ga vise manje normalno i na dial-upu iako pravu snagu dobije na sirokopojasnom netu :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!