Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Umetnost

"Vidimo se uskoro" - kratki film o susretu

www.xxzmagazin.com  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 10. AUG 2020
Henry Scott Tuke (1927), ulje na platnu

Kada su drugačiji odnosi u pitanju često zaboravimo da ne mora sve da bude tragično i da nije sve patnja, bar dok ne dođe do rastanka. Kratki film Tylera Rabinowitza bavi se upravo ovom temom, te ističe trenutke zbog kojih se kvir ljubavnici često osuđuju, a koji su zapravo prisutni u mnogim ljubavnim odnosima

U bezbednim okolnostima mnogo je idealnih prvih sastanaka, ali je u Srbiji malo onih koji su, ako su kvir, svog partnera sreli na miru. Opljačkani za takva iskustva LGBTIQ građani u patrijarhalnim sredinama trpe i danas, ali se stvari polako menjaju, ako ne u Srbiji – na filmu.

Kratki film See You Soon prati dvojicu ljubavnika koji su se tek sreli, a nakon što su neko vreme proveli u komunikaciji na internetu. Oni koji se sretnu jednom moraju i da se rastanu, posebno ako žive u različitim državama. Vincent (James Cusati-Moyer) i Anthony (Jonny Beauchamp) su proveli vikend zajedno, a nakon vikenda uvek dolazi ostatak života i realnost koja traži rešenje.

Ovo filmsko iskustvo podseća na mnoga romantična iskustva iz stvarnog života, pa samim tim u sebi sadrži i one momente o kojima se obično ne govori, najčešće zbog toga što se kvir bića najlakše prihvataju ako su aseksualna.


Film možete pogledati na ovom linku.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi