Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Psihologija

Upoznajte gej oca s 22 dece!

q.hr  ·  Nemačka  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 29. JUL 2013

Iako nikada nije bio seksualno aktivan sa ženom, Markus K iz Minhena u Nemačkoj gej otac je s najviše dece na svetu - njih čak 22!

Tamnokos i vitak, te poprilično visok, Markus ima 12-oro dece koja žive u Minhenu, jedno dete u Toskani, jedno u Beču, šestoro po raznim gradovima u Nemačkoj te još dvoje koji se trebaju roditi svakog trena.

Ako sve bude prema planu, na kraju će Markus biti ponosni otac 12 dečaka i 12 devojčica te je došao do zaključka kako se radi o prilično lepoj brojci te je možda došlo vreme da prestane. Za razliku od ostalih donatora sperme, 45-godišnji Markus ostao je u kontaktu sa svom svojom decom.

„Mislim da deca imaju pravo znati ko su njihovi biološki roditelji. Pri rođenju me upisuju kao biološkog oca, a osam nedelja kasnije dajem ga na usvajanje drugoj majci. To joj daje sva prava na dete, a ujedno i mene rešava bilo kakvih zakonskih obaveza", napomenuo je višestruki otac u razgovoru s novinarima München Evening Newsa.

Napomenuo je kako ostaje u kontaktu sa svim porodicama kojima je pomogao na ovaj način te da se sa pet porodica viđa svake četiri nedelje, dok se s ostalima nalazi barem jednom godišnje: „Jedemo tortu crtamo, kartamo. Deca su srećna zato jer vide da njihov otac ima lice i ličnost."

Markusova životna priča u suštini je prilično neobična - kako bi pomagao ljudima hteo je postati sveštenik te se zaredio, no 1994. je otkriveno da je gej te je bio prisiljen istupiti iz istog. Kako je bio prilično razočaran time, odlučio je pomagati ženama koje ne mogu imati decu te je nedugo nakon istupanja ponudio svoju spermu jednoj ženi koja nije uspela zatrudneti.

Bavio se s drugim stvarim dok 2003. godine nije primetio oglas lezbejskog para koji traže donatora sperme. Našli su se i on je odmah zaključio kako bi njih dve bile odlične majke. Devet meseci kasnije rođen je njegov prvi sin koji je danas star devet godina i živi u Minhenu.

Njegova popularnost među lezbejskim parovima narasla je instantno, naročito kada se saznalo kako žene uglavnom ostaju trudne s njegovom spermom i ono najbitnije - da od žena ne traži novac za svoju spermu nego da jednostavno želi napraviti dobro delo.

Sam proces nije komplikovan pojasnio je Markus: „Žena dođe kod mene sa svojom partnerkom ili partnerom kada joj odgovara i ja im dam spermu u čašici. Žene se povlače u sobu u mom stanu te stavljaju spermu u plastičnu injekciju koju smo kupili u aapoteci. Neke žene nakon naprave stoj, a neke samo legnu u krevet i odspavaju."

Kaže kako u suštini radi to sve iz više razloga: „Iz želje da pomognem, radi reproduktivnog nagona, samoće, ali i radi tihe osvete crkvi. Ne mogu biti gej sveštenik, no mogu imati dece koliko god želim."

Iako Markus ima veliku porodicu, njegov život još uvek nije potpun jer još uvek nije pronašao partnera s kojim bih podelio život: „Moj život jednostavno nije kompatibilan s vezom. Moj poslednji partner nije baš bio oduševljen sa svim tim ženama i decom s kojima slavim različite praznike. Sam sam već nekoliko godina i prilično sam usamljen zbog toga.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi