Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Sociologija

Svaki drugi čovek nosi "gej gene"

b92  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 15. APR 2016

Oko polovine heteroseksualnih muškaraca i žena potencijalno nose takozvane "gene homoseksualnosti" koji se prenose iz generacije u generaciju, pokazalo je novo istraživanje.

Istraživači su došli do zaključka da je upravo to razlog zbog kog se homoseksualci javljaju kroz istoriju, iako retko za sobom ostavljaju potomke koji direktno nasleđuju njihove gene.

Ipak, nisu otkrili nikakve specifične gene koji se vezuju za homoseksualnost i polazili su od pretpostavke da je ona naslednog karaktera.

Rezultate objavljene u časopisu Archives of Sexual Behaviour predstavio je Đorđi Kaladze sa Ilija univerziteta u Gruziji.

Prema dosadašnjim istraživanjima, seksualna orijentacija je do određene mere pod uticajem genetskih faktora i stoga nasledna.

Mogućnost da mnogi heteroseksualni muškarci nose "homoseksualne gene" takođe objašnjava i procenu da mnogo veći broj muškaraca oseća privlačnost prema istom polu nego što ih to priznaje.

Prema Kaladzeu, nosioci "gej gena" mogu da manifestuju interesovanje za isti pol, iako nemaju homoseksualni identitet.

 

Vaši Komentari
pa ovo su samo spekulacije nista nije sigurno.
beograd, srbija · 22.04.2016, 18:49
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi