Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Sociologija

Suptilne nijanse seksizma ili kad bi muškarce vređali kao žene

crol  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 04. JAN 2016

Kad bi se prema muškarcima odnosili kao prema ženama ubrzo bi na videlo isplivao seksizam s kojim se žene svakodnevno susreću, a taj je svojevrsni sociološki eksperiment prikazan u videu u kom žene govore muškarcima uobičajene stvari koje same moraju slušati na dnevnom nivou.

BuzzFeed u novom videu pod nazivom "If Men Got Insulted Like Women" (Kad bi muškarce vređali kao žene) razotkriva svakodnevni seksizam kom su izložene žene. Uobičajene uvrede na račun žena ovog su puta upućene muškarcima, piše Huffington Post.Pa tako imamo situaciju gde umesto da muškarac kaže ženi "napravi mi sendvič", gledamo kako žena govori muškarcu "ispeci mi hamburger". Rečenica "niko na poslu ne doživljava zgodnu ženu za ozbiljno" postaje "niko na poslu ne doživljava zgodnog muškarca za ozbiljno" ili gledamo kako žena govori muškarcu "trebao bi se više smejati, bio bi toliko slađi" ili pak "mogao bi biti zaista zgodan kad bi se samo malo potrudio".

Sve to otkriva kako seksizam može biti suptilan i njegovu široku primenu u svakodnevnoj komunikaciji i koliko je ovakva vrsta komentara strašna za sve.

 

Vaši Komentari
Vama je seksizam kad muskarac zatrazi da mu se napravi sendvic?!!! A to sto zene idu polugole po ulicama i draze muskarce nije seksizam!!! To sto na poslu koriste duboki dekolte i kratku suknju da bi manje radile,vama nije seksizam?! Lezbejski lobi je zaista odlepio od mrznje prema muskarcima!!!
BGD · 05.01.2016, 23:30
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi