Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Umetnost

"Svaka ljubav je jednaka"

Darko Vinketa  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 20. FEB 2014

Prava LGBTQ osoba se svakodnevno šire; napredak je nadahnjujuć - imamo pažnju čitavog sveta. Izložba fotografija američkog fotografa Bradena Samersa trebala bi poslužiti kao vizuelni lik koji bi nam mogao pomoći da zamislimo krajnji cilj naše borbe.

Za svoju izložbu Braden kaže: ‘LGBTQ zajednica vrlo je često pogrešno prikazivana u mainstream medijima; odsutna iz većine televizijskih oglasa, često preterano seksualizovana u svojim prikazima (pogotovo kada se radi o gej muškarcima) te, nažalost, često portretisana kao slaba i nemoćna manjina u stranim zemljama gde je opasno biti prepoznat kao gej, lezbejka, transrodna osoba ili queer u bilo kom smislu.

Predlažem seriju fotografija s kojima se u celosti može poistovetiti opšta publika koja se fokusira na diskurs ljubavi i romantike. Cilj ovih slika je pokušati omekšati mržnju u srcima onih sa snažnim predrasudama protiv naše zajednice te dovesti aspiracije LGBTQ zajednice izvan zapadnog sveta na viši nivo.

‘SVAKA LJUBAV JE JEDNAKA' je kampanja za koju predviđam da će odjeknuti u čitavom svetu s ciljem podizanja svesti i izgradnje saosećanja. Ja, zajedno sa svojim producentom/asistentom, hteo bih putovati kroz različite svetske zemlje kako bih stvarao fotografije zaljubljenih LGBT članova u kulturno različitim ograničenjima.'

Vaši Komentari
ŠTA DRUGO REĆI
NEGO SVE NAJBOLJEEEEEEEEEEEEEEE
BOSNA · 20.02.2014, 14:21
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi