Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Umetnost

Sudija Dred je gej?

tanjug  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 25. JAN 2013

Tvorci popularnog stripa "Sudija Dred" uzbunili su fanove nagovestivši da je čuveni čuvar zakona homoseksualac.

Najnovija epizoda "Sudije Dreda" pod nazivom "Closet" bavi se, kako piše "Indipendent", tinejdžerom koji priznaje da je gej.

Na prvoj stranici stripa, koja se pojavila na internetu, navodno se vidi sudija/policajac iz budućnosti Dred kako ljubi mladića u jednom gej klubu.

Brojni obožavaoci su posle ove scene zapretili bojkotom, pa čak i spaljivanjem stripa.

- Dred je uvek bio satiričan dok se bavio ozbiljnim pitanjima. Ovo je samo još jedan primer toga - rekao je portparol britanske izdavačke kuće "2000 AD".

Portparol je, međutim, upozorio da priča ima i zaokret i da nije sve onako kao što deluje na prvi pogled.

- Naravno da bi Dred mogao da bude gej. Kada pogledate njegov kožni kostim sa lancima ne možete a da ne vidite fetišističku crtu u svemu. Ali Dredova osećanja su duboko sakrivena i teško da će ih ikada ispoljiti - rekao je scenarista Rob Vilijams i dodao da je Dredova seksualnost duboko sahranjena ispod njegove ljubavi prema zakonu.

Strip "Sudija Dred" poslužio je kao inspiracija i filmskoj industriji sa dve ekranizacije - sa Silvesterom Staloneom 1995. i Karlom Urbanom 2012.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi