Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Psihologija

OMG! Gejevi su šopingholičari!

Q.hr  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 04. FEB 2013

Nije novost da nisu retki gejevi koji vole priuštiti koju lepu krpicu ili gadget ekstra, no sada napokon možemo mahati i službenim podacima.

Studija je naravno sprovedena u SAD-u i ispitana su LGBT kućanstva, a rezultati pokazuju da istopolni partneri u šoping idu čak 16ak posto češće no strejt kućanstva. Podaci daju uvid i u šoping-orijentisanu svakodnevicu SAD građana: na prodajne lokacije se pokreću skoro svaki drugi dan (prosečno 149 puta godišnje) a za LGBT kućanstva taj se broj penje na 173 puta. Razlika je, međutim uočena i između gej i lezbejskih kućanstava.

Dok su lezbejska kućanstva još uvek znatno iznad proseka (163 odlaska u šoping), gejevi su onaj demografski segment koji LGBT kućanstva smeštaju u šoping-fanove: u kupovinu odlaze 182 puta, čime se značajno povećava i iznos koji izdaju - do čak 30 posto više od proseka!

Gejevi kupuju gotova jela - lezbejke svežu hranu

Ono što je najzanimljivije je da se ti podaci oodnose na posebne grupe proizvoda. LGBT kućanstva značajno više kupuju online, npr., kupuju svojim ljubimcima, zatim elektronske uređaje - i zdravu hranu.

Gejevi daju 50 posto više novca za ljubimce, lezbejke 32 posto, primera radi. Gej kućanstva značajan udeo mesečnog budžeta izdvajaju za alkohol, gotova jela i oralnu higijenu - a lezbejke na smrznute pekarske proizvode, svežu hranu - i sveži sir!

 

Vaši Komentari
Biti gej u Americi u nekom smislu je i dalje alternativa iako to na nekoj slici mozda tako i ne izgleda. Postoji dosta socijalnih i drzavnih prepreka da se ostvari porodica koje nismo svi mi spremni da preskocimo, a soping terapija uvek dobro dodje...
San Francisco, USA · 04.02.2013, 16:07
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi