Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Umetnost

Nova predstava Dragana Marinkovića Mace

telegraf  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 20. MAR 2013

Kontroverzni komad "After" ima za cilj da razotkrije lažni moral u muško-ženskim odnosima, ali i da sruši barijere prema gej populaciji, rekao je Maca, koji će režirati ovu predstavu.

Glumac i voditelj Dragan Marinković Maca najavio je novu predstavu "After" u kojoj ima nameru da predstavi emotivne nedoumice u međuljudskim odnosima, koji nadmašuju klasične muško-ženske, ali i homoseksualne tabue i uvode novu dimenziju sagledavanja stvari.

Kontroverzna priča ima za cilj, kako kaže Maca, da navede ljude da preispitaju svoj stav u vezi sa ovim temama koje su uzdrmale čitava razdoblja i poljuljale socijalne strukture.

- Predstava "After" ima tendencije da potpuno ogoljeno prikaže razgovore, stanja koja prolaze svi partneri, a koje se u današnjem, iako modernom i slobodoumnom društvu, retko izražavaju, ali i teme koje, u najvećem broju slučajeva, nisu predmet razgovora i razmišljanja odmah nakon samog seksualnog čina - rekao je Marinković, koji će, takođe, glumiti u predstavi.

Predstavu režira Dragan Marinković, a u mladoj glumačkoj postavi se nalaze Miljana Gavrilović, koju će mnogi prepoznati iz serije "Folk", u kojoj igra glavnu ulogu. Zatim, tu su i Anka Gaćeša, koja je igrala u filmu "Skidanje", Ivan Mihailović sa ulogom u seriji "Vojna akademija", Jelena Rakočević, koju mnogi prepoznaju iz serije "Sva ta ravnica", a tu se našla i glumica iz serije "Stižu dolari" Milena Đorđević, zatim Stojan Đorđević, koga znamo iz serije "Miris kiše na Balkanu".

- Ovo je klasična partnerska igra, koja će biti i veliki izazov za svakog glumca, jer će njihov glumački zadatak biti da u istom prostoru ponude bezbroj različitih rešenja. Naime, scenografiju čine spavaća soba i toalet, te će samo promenom svetlosnih efekata prelaziti iz "prostora u prostor", odnosno iz scene u scenu, jer je spavaća soba nekad hotelska, nekad soba partnera - ispričao je Maca.

 

Vaši Komentari
Mnogo je slatka ova Miljana... ja sam se zaljubila :)
lez · 01.06.2014, 9:48
Pazi sto ce turbo-folk ekipa skinuti mrak sa ociju srbendi po pitanju pederluka. Ma da...
A mi bi dupe prodali za sitne pare i jos mislimo da smo zbog toga veliki. Za egzistenciju se ne bori nikakvim Macama nego jedinstvom, edukacijom i politikom. Na sva tri fronta pederi su ispali (interno) nevidjeni pederi pa se cudimo sto nam polupismeni "gedza" odredjuje sudbinu. Odredjujemo je ustvari mi sami jer smo sami sebi najveci i sasvim dovoljni neprijatelji. :)
Beograd, Srbija · 21.03.2013, 5:36
Jako interesantna tema i svakako treba propratiti predstave sa i trunkom LGBT tematike, i na taj nacin signalirati da uprkos neprijatnoj svakodnevici ipak postojimo u Srbiji. Silom prilika sam tecan i ravnopravan na srpskom i engleskom, i misljenja sam da nije potrebno da se ubacuje engleski u srpski a pretpostavljam da je razlog za to palanacka nesigurnost. Predlog produkciji predstave je da se kao radnici kulture ipak privedu pameti i prevedu naslov na srpski. Hint: After Sex -- Nakon Seksa...
Dedinje, Srbija · 20.03.2013, 19:18
U kom pozorištu će se igrati ovaj komad? U Beogradu? U Novom Sadu?
Srbija · 20.03.2013, 11:13
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi