Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Umetnost

Mel Roberts: California Dreaming

out.com  ·  SAD  ·  Odabrao: J.M.  ·  Dodato: 26. MAR 2010
Jamie Clark, 1976

Kolekcija vredna više miliona dolara, koja pripada Majklu H. Epštajnu i Skotu E. Švimeru i koja sadrži desetine hiljada najboljih primeraka umetnosti Holivuda će biti stavljena na aukciju od 27 marta 2010. godine.  
 

Na aukciji će se između čuvenih fotografija umetnika kao što su Ričard Avedon, Robert Mepltorp, Man Rej, Herb Ric, Sindi Šerman, kao i radova Endi Vorhola, Kit Heringa, i Roberta Indijena, naći i kompletna arhiva Mela Robertsa.  
 
Najviše poznat po svojim fotografijama preplanulih, često nagih, mladih muškaraca, koji se izležu na kalifornijskom suncu, Roberts je prvi put objavio svoje radove ranih šezdesetih godina u popularnim magazinima o telu i fizičke snazi.  Do kraja svoje karijere, Roberts je napravio preko 50 000 fotografija skoro 200 modela, mnogi od njih su bili njegovi prijatelji i ljubavnici.  
 
Arhiva Mela Robertsa sadrži i nekoliko hiljada neobjavljenih radova, crno belih negativa, i slajdova u boji, njegovu ličnu video kolekciju, kao i selekciju radova koju možete da vidite u ovom članku.


Rich Thomson, 1962


Jerry Reed, 1963


Rich Thomson and Mike Kelley, 1963


Gary Daniels, 1965


Randy Williams, 1966


Ron Brouilette, 1968


Sean Patrick, 1968


Tommy Jameson, 1969


 
Više na  sajtu :www.profilesinhistory.com

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi