Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Sociologija

LGBT seniori mladima: "Ne pokušavajte biti nešto što niste i budite hrabri"

crol  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 09. FEB 2015

Popularni gej videobloger Davey Wavey okupio je grupu starijih lezbejki i gejeva s kojima je popričao o njihovim iskustvima odrastanja i o tome u kojoj se meri svet promenio od vremena kad su bili mladi, a priču je objavio u kratkom videu objavljenom na Jutjubu.

Saglasni su u jednom: ne pokušavajte biti nešto što niste, budite svoji i ne brinite o tome šta drugi misle o vama. Kad su ih pitali šta misle o današnjem svetu, neki su se rasplakali kazavši kako nisu ni sanjali da će dočekati bračnu jednakost.

"Nisam mislila da bi me iko mogao voleti ili zaposliti", kroz suze je kazala jedna od sagovornica koja se predstavila kao Kim.

Posebno je impresivna bila poruka jedne žene: "Svima nama mogu reći jedno: ta naša različitost, to nešto što nas odvaja od drugih, zbog čega se možemo osećati neželjenima, nevoljenima, odbačenima i usamljenima je - dar. Budite hrabri. Putovanje je tek početak''.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi