Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Umetnost

Kabare o transrodnim radnicama

24sata  ·  Beograd  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 06. DEC 2012

U Kulturnom Centru „Rex" sinoć je održan Kabare „Iza ogledala" koja ima za temu socijalni, politički i pravni položaj transrodnih seks radnica. Predstava je prikazana bez incidenata.

Kabare „Iza ogledala" je društveno angažovani projekat koji na jedinstven način predstavlja položaj dve transrodne seks radnice. Dve glumice koje su iz bezbednosnih razloga želele da ostanu anonimne otovoreno prepričavaju sopstvenu svakodnevnicu stavljajući u prvi plan posao kojim se bave van pozorišne scene.

- Ovo je projekat koji se direktno bavi položajem seks radnica uopšteno, ali sa posebnim akcentom na situaciju transrodnih osoba. Kabare želi da poruči da ih ne bi trebalo smatrati žrtvama, jer ako je to njihova profesija to je posao kao i svaki drugi i one su ga odabrale. Pored toga predstava se bavi nasiljem nad njima i njihovim položajem u drušvu - rekla je Staša Plećaš član tima projekta.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi