Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Umetnost

Izložbe posvećene dizajnu

tanjug  ·  Beograd  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 27. MAR 2012

U okviru međunarodne konferencije "(Grafički) dizajner: Autor ili univerzalni vojnik - Akcija!" narednih dana biće organizovane tri izložbe u galeriji "Artget", Foajeu Kulturnog centra Beograda i Knez Mihailovoj ulici, najavio je KCB.

Postavka u Knez Mihailovoj ulici, koja će biti otvorena 29. marta, obuhvata plakate, knjige, bedževe, časopise i drugi vizuelni materijal iz različitih zemalja od šezdesetih godina do danas, koje su odabrali Milton Glejzer i Mirko Ilić, a bave se pitanjima mira, kontrole naoružanja, ženskih i LGBT prava, religije, ratova i korporativnog okruženja.

Izloženi radovi pokazuju svu različitost grafičkih reakcija na ograničenja i pritiske koji dolaze od vlasti ili globalnih institucija moći i sadrže elemente konfrontacije, poziv da se oslobodi istina, često sakrivena ispod površine javnog diskursa.

Izložba "Penguin 76 - Pingvinova izdanja u 2011. godini" u Foajeu Dvorane Kulturnog centra Beograda, koja se otvara sutra, predstaviće prošlogodišnje naslove izdavačke kuće "Pingvin", koje je uredio izvršni potpredsednik i kreativni direktor američkog "Pingvina", Pol Bakli (Paul Buckley).

U galeriji "Artget" KCB-a od sutra može da se pogleda postavka "Dizajn i nezavisna kultura u Hrvatskoj 1990-2010", koja analizira inovativne i istraživačke koncepcije i estetike u dizajnu vizuelnih komunikacija u području alternativnih, progresivnih i nezavisnih društvenih, posebno kulturnih praksi u Hrvatskoj od 80-tih godina do danas.

Uz ocrtavanje pojedinih istorijskih referenci prikazane su tendencije i promene na dizajnerskoj sceni koje su specifične za Hrvatsku, ali su i refleksija medjunarodnih tendencija.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi