Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Umetnost

Izložba Vladice Čulić tokom trajanja Merlinka festivala

merlinka.com  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 07. DEC 2017

Tokom trajanja Merlinka festivala, od 7. do 13. decembra ispred Velike sale Doma omladine Beograda biće postavljena izložba Vladice Čulić, umetnice koja živi i radi u Malmeu.

Izložba „Hangarske orgije devica" je lagani lezbejski BDSM print na mušemi. Pomoću povlačenja tankog markera i lenjira Vladica je stvorila svetove u kojima žene uživaju jedna u drugoj, kanapima, seksualnim pomagalima, moći i nemoći. One žive prepliću se i zapliću jedna u drugu i u hiljade i hiljade linija koje kroje i spajaju njihove fantazije i žudnje.

Vladica Čiliće je rođena 1988. godine u Beogradu. Sa 11 godina se seli u tuđinu i odrasta u malom švedskom selu, gde se bori sa i protiv demona konzervativizma, homofobije i dosade. Sa 19 odlazi u Malme. Tamo kreće da crta anatomski inspirisane radove pomoću lenjira i tankih markera. Inspiraciju takođe pronalazi u BDSM-u, crkvi i mesu. Vladicu pokreću kontrasti, strasti i osećaji gadosti i slasti u isto vreme te istovremeno teži ka tome da upravo sve to izazove i kod posmatrača.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi