Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Sociologija

Gej-Strejt Upitnik

montenegro-gay.me  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 05. MAR 2013

Jedan zanimljiv upitnik za heteroseksualne osobe, rađen po modelu pitanja koja se stalno postavljaju homoseksualnim osobama.

1. Šta misliš, šta je prouzrokovalo tvoju heteroseksualnost ?

2. Kada si i kako odlučio/la da postaneš heteroseksualac/ka ?

3. Da nije tvoja heteroseksualnost samo faza u razvoju koja se može prevazići?

4. Ako nikad nisi imao/la seks sa osobom istog pola i uživao/la u tome, možda je sve što ti nedostaje jedan dobar gej ljubavnik/ljubavnica.

5. Da možda tvoja heteroseksualnost ne potiče od neurotičnog straha od istog pola?

6. (za hetero muškarce) Da nije tvoja heteroseksualnost posledica postnatalne traume? Moguće je da u ženskim genitalijama nesvesno tražiš izgubljenu sigurnost majčinske utrobe?

7. Da li si postao/la heteroseksualac/ka zbog seksualnog zlostavljanja u detinjstvu?

8. Kome si prvo poverio/la svoje heteroseksualne sklonosti? Kako su reagovali?

9. Zašto se vi heteroseksualci osećate prinuđenim da namećete svoj životni stil drugima?

10. Zbog čega insistiraš na razmetanju svojom heteroseksualnošću? Zar ne možes da budeš ono što jesi i da to ne pokazuješ?

11. Da li bi želeo/la da i tvoja deca budu heteroseksualci, imajući u vidu probleme sa kojima bi se mogli suočavati?

12. Velika većina onih koji seksualno zlostavljaju decu su heteroseksualci. Da li smatraš da je bezbedno da ti deca budu kod heteroseksualnih učitelja?

13. Čak i pored sve podrške društva braku, broj razvoda se uvećava. Zbog čega je tako mali broj stabilnih veza među heteroseksualcima?

14. Zašto vi heteroseksualci stavljate tako veliki akcenat na seks?

15. Imajući u vidu opasnost od prenaseljenosti, kako bi čovečanstvo moglo da opstane kad bi svako bio heteroseksualac kao ti?

16. Da li bi mogao da veruješ u objektivnost heteroseksualnog terapeuta?Zar se ne bojiš da bi on/a hteli da utiču na tebe u pravcu svojih sklonosti?

17. Kako možeš postati celovita ličnost ako se ograničiš na kompulsivnu, isključivu heteroseksualnost? Zar ne bi trebalo barem da razviješ svoj prirodni, zdravi homoseksualni potencijal?

18. Čini se da ima malo srećnih heteroseksualaca. U međuvremenu su razvijene tehnike koje bi ti mogle pomoći da se promeniš ako to zaista želiš. Jesi li razmišljao o averzivnoj terapiji?

 

Vaši Komentari
A sta bi sa najcescim pitanjima tipa da li si aktivan ili pasivan, ili da li analni seks boli? Kada se podeli informacija sa prosecnom hetero osobom sa kojom se bas i nema neki blizak odnos o gej seksualnosti to se automatski shvata kao pozivnica za otvoreni razgovor o seksu. Moje iskustvo pokazuje da iako olako postavljaju intimna pitanja, odgovor na ista se definitivno nalazi van njihove zone komfora. Takodje da primetim da se vecina pitanja postavlja iz radoznale neinformisanosti na koje drzava kroz obrazovni sistem i LGBT organizacije kroz drustveni rad ipak trebaju da daju neke odgovore. Naravno, ovakav pristup je naucna fantastika za zemlju koja tradicionalno svaki problem najradije ignorise dok joj isti ne eksplodira u lice.
Dedinje, Srbija · 05.03.2013, 14:25
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi