Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Psihologija

Gej osobe srećnije od strejt?

trojka.rs  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 13. FEB 2013

Nova studija otkrila je da su gej i biseksualni muškarci manje depresivni i podložni psihičkim problemima nego heteroseksualni muškarci.

Javno deklarisanje gej osoba vrlo često se spominje kao definišući trenutak u njihovom životu, a sudeći po studiji objavljenoj u žurnalu "Psihosomatske medicine", javno deklarisane gej osobe znatno su srećnije nego hteresoseksualci.

U studiji, u kojoj je učestvovalo 87 gej osoba iz Montreala koje su se javno deklarisale ali i one koje i dalje u tajnosti drže svoju seksualnu orijentaciju, one koje su rekle svojoj porodici i prijateljima bile su manje nervozne i depresivne u poređenju sa osobama koje su i dalje krile svoju seksualnost.

Međutim, ono što je bilo iznenađujuće, bila je činjenica da su javno deklarisane gej osobe bile srećnije od heteroseksualnih muškaraca, zaključio je vođa istraživanja Robert Pol Juster.

"Naše istraživanje otkrilo je da javno deklarisanje nečije seksualnost ima veliki uticaj i na njihovo samopouzdanje i sreću. Javno deklarisanje više nije predmet javne debate, već je ono dobro za raspoloženje ljudi", izjavio je.

Juster je takođe spomenuo i prethodne studije koje su pokazale da gej muškarci češće vežbaju i praktikuju zdravu ishranu u poređenju sa heteroseksualnim muškarcima, i to bi mogao da bude još jedan od razloga za bolje raspoloženje i veću sreću.

Istaživači ipak napominju da je potrebno uraditi dodatne studije koje bi obuhvatile gej populaciju manje liberalnih gradova od Montreala koji ima veliku gej zajednicu a samim tim i adekvatnu podršku za sve osobe koje žele da otvoreno priznaju svoje seksualne sklonosti.

 

Vaši Komentari
Vise nego tacno da su gej osobe srecnije od strejt.Njima je dovoljno da imaju normalan zivot i osobu koju ce voleti , a strejt - uh kolika kolicina zelja , a od toga ,ponajmanje ljubavi !
Prijepolje , 14.02.13. · 14.02.2013, 6:42
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi