Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Znatan porast istopolnih odnosa među tinejdžerkama

crol  ·  SAD  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 05. APR 2013

Rezultati američkog istraživanja "U.S. National Survey of Family Growth" ukazuju na povećan broj istopolnih seksualnih odnosa među starijim tinejdžerkama.

Istraživanje je trajalo od 2006. do 2010. godine, a sprovedeno je na uzorku od 22.682 osobe, među kojima su 2284 djevojke u dobi između 15 i 19 godina. Isto istraživanje sprovedeno je 2002. godine.

U odnosu na rezultate iz 2002. kada je među ispitanicama njih 5% izjavilo da je imalo polni odnos s osobom istog pola, u najnovijem istraživanju isti je odgovor dalo 11% ispitanica.

Ista grupa pokazala je manje seksualnih aktivnosti s muškim vršnjacima, što korelira s podacima koji ukazuju na smanjen broj slučajeva tinejdžerskih trudnoća, kao i niži procenat korišćenja kontracepcije.

"Faktori koji mogu biti uzrok ovim brojkama jesu odgađanje prvog heteroseksualnog polnog odnosa, češće korišćenje kontracepcije kod heteroseksualnih odnosa, a možda i veća otvorenost prema istopolnim seksualnim odnosima", objašnjava autorka istraživanja dr. Nanet Gartrel.

"Biće zanimljivo uporediti ove rezultate sa sledećim NSFG istraživanjem i videti jesu li ovi podaci dugoročni ili privremeni", dodala je Gartrel.

Istraživanje možete u celosti pogledati ovde.

 

Vaši Komentari
Dekadencija, hmm?
Gotham · 05.04.2013, 16:35
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi