Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Muzika

Ženski pokret u elektronskoj muzici

beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 01. APR 2015

Kako DJ ide na porodiljsko? Kada će žene prestati da se "probijaju" za ravnopravan položaj na elektronskoj sceni, iako su sve vreme tu? Zašto "ženski DJ" ili "ženski bend" nije i ne treba da bude muzički žanr? Da li su muški i ženski izvođači zaista uvek isto plaćeni i da li su im pružene jednake prilike za razvoj karijere? Kakav je položaj transrodnih i kvir osoba u industriji? Zašto ima jako malo žena na rukovodećim ili visokim položajima na elektronskoj sceni? Da li postoji rešenje za ravnopravnost?

Uoči njenog prvog nastupa u klubu Drugstore, zvezda čikaške house scene i vodeći glas ženskog pokreta u elektronskoj muzici The Black Madonna govori na ove i druge uzbudljive teme.

Otvoreni intervju sa The Black Madonnom vodiće Tijana T, muzička novinarka, radio i TV voditeljka i jedna od najistaknutijih DJe-va iz regiona, kao i Lazara Marinković ispred tima IDAHO Belgrade, dok će na samom kraju i pubika postavljati svoja pitanja.

Intervju se održava u petak 3. aprila u Kulturnom centru Rex sa početkom od 18h. We still believe!

Za čitanje pre tribine:

"The Black Madonna Starts A Women's Movement in Dance Music", Electronic Beats

"The Black Madonna: She still believes", Resident Advisor

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi