Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Žene izloženije virusu HIV od muškaraca

tanjug  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 02. MAR 2012

Žene plaćaju veći danak od muškaraca u epidemiji virusa HIV (side), tako da predstavljaju više od polovine, od ukupno 34 miliona nosilaca virusa HIV u svetu, preneli su francuski mediji.

Svetska zdravstvena organizacija je zato obnovila svoje preporuke: obezbeđenje redovne upotrebe i kontrole hormonske kontracepcije, ali i podsticanje korišćenja prezervativa, kako ženskih, tako i muških.

Izvršni direktor Programa Ujedinjenih nacija za borbu protiv side - UNAIDS Mišel Sidibe se u razgovoru sa predsednikom Obale slonovače Alasanom Uatarom založio za proizvodnju lekova protiv virusa HIV u Africi.

Sidibe je naveo i neophodnost hitnog formiranja jedinstvene afričke agencije za lekove koja bi obezbedjivala brže puštanje u prodaju lekova protiv virusa HIV garantovanog kvaliteta za stanovništvo u Africi.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi