Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
ordinacija

Odgovara Dr. Zlatko
Prister, specialista
opšte medicine.
postavite pitanje

 

05. JAN 2009
    


Moj decko zeli odnos sa muskarcem


Q:

Ne znam da li je pitanje upuceno na pravu adresu,medjutim zaista ne bih znala kome da se obratim, pa Vas najlepse molim da mi odgovorite ako ikako mozete, kao lekar i kao covek. Vidjam se sa jednim covekom oko dve godine, imali smo lep odnos u kome nije bilo vecih nesporazuma. Medjutim pre izvesnog vremena mi je saopstio da masta o seksualnom odnosu sa muskarcem, da zeli da pronadje partnera i da oseti kako to izgleda. U pocetku sam bila zbunjena, pokusavala da shvatim sta zapravo zeli, jer u nasim seksualnim odnosima je sve funkcionisalo kako treba.
Nakon toga mi je ponovo saopstio da jeste imao seksualnih kontakata sa muskarcem, da nije siguran da je to ono pravo sto on zeli. Od tada ne mogu da se smirim, ne mogu da prihvatim tu vrstu odnosa (ljubomora me razdire), on i dalje tvrdi da voli mene. Pomozite mi molim vas da shvatim sta se zapravo desava.

Covek ima probleme koje vi ne mozete resiti. I ne pokusavajte.
On ima problem seksualnog identiteta i potrebna mu je strucna pomoc. Nemojte pokusavati sa zenskim metodama - to ne funkcionise. Posaljite ga psihologu ako mu zelite uciniti nesto dobro.

Dr. Zlatko Prister,
prvi jugoslovenski gay-cyber-lekar


<< NAZAD NA PITANJA
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi