Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
ordinacija

Odgovara Dr. Zlatko
Prister, specialista
opšte medicine.
postavite pitanje

 

23. JUN 2007
    


Prenos HPV-a


Q:

Poštovani Doktore Prišter, imao sam izvestan kontakt sa osobom, naravno nepoznatog HPV statusa (osim sto nije imao vidljivih promijena na genitalijama i oko njih). Sastojao se iz kratkotrajnog oralnog seksa (on je mene zadovoljavao), pri kome me je rukom dodirivao po penisu kojom je prethodno masturbirao, analne penetracije prstima i penisom sa kondomom (pri čemu je samo jednom penetrirao penisom u mene-davim Vas detaljima jer sam prilično upoznat sa epidemiologijom ove infekcije), i milovanja mog analnog otvora-samog anusa (spolja, bez penetracije) penisom bez kondoma što je takodje trajalo nekoliko sekundi.

Da li je realno moguće (teoretski sve je moguće) uzimajući u obzir zanemarljivo vremensko trajanje neposrednog kontakta mog anusa i glansa penisa da sam se zarazio dovoljnom količinom virusa da bih ga mogao preneti dalje, pre svega ili ga pak dobiti sam?

Moje interpretacije raznih tekstova na internetu su uzaludne, jer tu ima mnogo teorije i neproverenih i nepotvrdjenih pretpostavki, i zato Vas molim da mi kao strucnjak od prakse pomognete svojim odgovorom. Mnogo ćete mi time učiniti. Hvala Vam i s poštovanjem.

Svaka diskusija o sprecavanju prenosa HPV-a je besmislena. Osim toga, kao sto vidim, nema sta ti nisi radio s tim muskarcem. Jedini nacin je da ni sa kime nemas nista, a to u zivotu nema smisla. Zasto se ti sada tako strasno bojis tog HPV-a kad ga i onako svi imamo. Sta tebe zapravo muci?

Dr. Zlatko Prister,
prvi jugoslovenski gay-cyber-lekar


<< NAZAD NA PITANJA
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi