Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
ordinacija

Odgovara Dr. Zlatko
Prister, specialista
opšte medicine.
postavite pitanje

 

26. MAY 2007
    


Zaraza pasivnim oralnim seksom


Q:

Pozdrav i jedno pitanje... Pre godinu i po dana imao sam kontakt sa nepoznatim deckom. U pitanju je bio oralni sex (pusio je samo ON MENI), ali je to bio "dubok" i prilicno grub oralni sex. Na ovaj nacin sam zaradio istovremeno i herpes i gonoreju. Uradio sam sve testove, osim za HIV, nisam imao hrabrosti. Ove godine sam primetio da mi se cesto pojavljuje pukotina u uglu usana - na netu sam nasao da se to zove Angular Cheilitis i da se cesto javlja kod HIV pozitivnih osoba. Posto sam inace frustriran jos od tog kontakta, definitivno sam odlucio da se testiram.

Na to ne morate da me nagovarate jer sam vec odlucio, ali moci cu to da uradim tek za dva meseca, iz prakticnih razloga. Znam da samo test moze da mi kaze da li sam negativan, ali vas molim samo da mi odgovorite na sledeca pitanja, jer sam jako opterecen i uplasen:

 

  • Ocigledno je da je osoba bila visoko rizicna, posto mi je prenela cak dve polne bolesti istovremeno, ali s druge strane znam da je vrlo tesko zaraditi HIV pasivnim oralnim seksom... da li mislite da ipak postoji velika verovatnoca da sam zarazen i HIVom?
  • Da li je pomenuti Angular Cheilitis razlog za sumnju na HIV?

Puno hvala i veliki pozdrav.

Samo se testom moze sa sigurnoscu ustanoviti zaraza HIV-om.
Prenos HIV-a oralnim putem nije verovatan.
Potrebno je da se testiras i na sifilis.

Dr. Zlatko Prister,
prvi jugoslovenski gay-cyber-lekar


<< NAZAD NA PITANJA
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi