Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Završen Merlika festival

popboks.rs  ·  Beograd  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 12. FEB 2011

U Domu omladine Beograda završen drugi Međunarodni festival queer filma Merlinka.

 "Za pet dana, koliko je festival trajao, prikazano je 47 filmova gej, lezbejske i trans tematike iz različitih zemalja regiona i sveta. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo MUP-u Stari Grad na odličnoj saradnji, kao i svim prijateljima Festivala, medijima, prevodiocima i volonterima koji su pomogli da Merlinka bude uspešno realizovana", navodi se u saopštenju Dima omladine.

Na kraju festivala dodeljene su i nagrade za najbolje filmove.

  • Dorotina cipelica za najbolji kratki film pripala je ostvarenju Tools 4 Fools (Igračke za budale) američke režiserke Kate A. Brandt, koje obrađuje temu šta raditi sa polovnim seks igračkama.
  • Dorotina cipelica za najbolji dokumentarni film pripala je švajcarskom filmu Familiensache (Porodične stvari) režiserke Sare Horst, koji prati mladića čiji otac je gej, a majka lezbejka.
  • Dorotina cipelica za najbolji igrani film pripala je američkoj komediji The Big Gay Musical (Veliki gej mjuzikl) koji podpisuju Casper Andreas i Fred M. Caruso, a koji prati pozorišnu trupu koja radi mjuzikl Adam i Steva kakvim ih je bog stvorio

Treći Merlinka festival planiran je za decembar 2011. godine. Merlinka festival zajedničkim snagama organizuju Gej lezbejski info centar i Dom omladine Beograda.

PopBoks

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi