Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Zaječar domaćin prvog Prajd festivala

n1info  ·  zajecar  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 12. DEC 2014

Pored Zaječarske gitarijade, grad Zaječar bi uskoro trebalo da postane i domaćin prvog Prajd festivala u Srbiji.

Naime, manifetacija pod nazivom Zona toleranicje, biće organizovan sledeće godine u ovom gradu i ima za cilj pružanje tolerancije i podrške LBG populaciji.

Gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović kaže da je održavanje gej parade u ovoj lokalnoj samoupravi uvek dobrodošlo.

"Mogu samo da vam garantujem da će taj festival biti izuzetno posećen, da će organizacija biti maksimalna i da će sve biti sprovedeno u jednom prijatnom druženju, jer građani grada Zaječara su tako miroljubivi ljudi, tako da mislim da neće biti nikakvih problema. Da ćemo na opšte zadovoljstvo svi biti zadovoljni tom Zonom tolerancije i da to neće biti samo naredne godine i da će to biti i u budućnosti", kaže on.

 

 

Vaši Komentari
Problem su stavovi LGBTIQ organizacija Srbije i osoba koje stoje iza njih. Naravno da se mora prvo ukazati na slona u staklarskoj radnji da bi se stvar pokrenula u pravom smeru i to zaista ne slika idilu jednoroga, zelenog brda i duge. I zato molim lepo nemojte da vas moja kriticka misao da zbuniti za negativnost!

Malo je misterija sto ste se vi zainteresovali licno za mene u komentarima i mislim da bi vase refleksije iz Toronta na temu srbijanskih LGBTIQ prava bile jos lepse. Korisnici portala se javljaju sa svih strana sveta sa nekim svojim iskustvima i to zaista pomaze razbijanju vakuma.
Dedinje, Srbija · 24.12.2014, 22:41
E, tako Vas volim, Dedinje! Kad "ubacite" i malo pozitivne energije ... ;-)

Veliki pozdrav !
@BudiesInBadTimes, Toronto, Canada · 22.12.2014, 19:55
Ko ceka taj i doceka. Da li vi to mastate o romansi sa mnom dok kruzirate po Toronto bar sceni? Samo da znate prostacko dobacivanje Toronto kod fine dece Dedinja ne pali. Elem, pozitivna vest za Zajecar i Srbiju.
Dedinje, Srbija · 16.12.2014, 12:32
Sad josh samo chekamo Dedinje da se oglasi... ;-)
@Woody's, Toronto, Canada · 12.12.2014, 17:37
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi