Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

Viggo Mortensen protiv homofobije

xxzmagazin.com  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 14. DEC 2020

Javnost je na vest o novom filmu reagovala kao što obično reaguje na sadržaje koji se bave homoseksualnošću, a glumac je u jednom intervjuu objasnio da mu nije jasno u čemu je problem.

U Srbiji se početkom godine govorilo o pretećim porukama koje je dobio glumac Miloš Timotijević, a zbog toga što u jednoj epizodi serije Južni vetar ljubi drugog muškarca. Timotijević, koji tumači ulogu policajca Stupara, je nakon toga dobio na stotine pretećih poruka, mahom od maloletnih lica.

Da Srbija nije jedina koja se nosi sa homofobijom pokazuje i to što je glumac Viggo Mortensen, najpoznatiji kao Aragorn iz triologije Gospodar prstenova, morao da se brani zbog odluke da igra gej muškarca u filmu Falling. Mortensen je i napisao scenario, te sa novim filmom debituje kao reditelj, a u pitanju je priča o oženjenom gej muškarcu koji u svoju kuću dovodi homofobičnog i nasilnog oca koji pokazuje prve znake demencije.

Javnost je na vest o novom filmu reagovala kao što obično reaguje na sadržaje koji se bave homoseksualnošću, a glumac je u jednom intervjuu objasnio da mu nije jasno u čemu je problem, te dodao da uznemireni gledaoci samo pretpostavljaju da je u privatnom životu potpuno strejt, što je možda tačno, a možda i nije.
Zanimljivo je da se publika i danas bavi identitetima glumaca koji igraju kvir junake, te da i dalje postoje oni koji se za tuđe živote interesuju u tom kontekstu.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi