Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Vesna de Vinča žestoko oplela po Evroviziji, Azdejković joj spustio.

https://www.kurir.rs/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 30. MAY 2021

Vesna de Vinča, predsednica kompanije „Mis Ju", podelila je status na Fejsbuku komentarišući nedavno završenu Evroviziju u Roterdamu i poruke koje ovaj muzički festival šalje. Naslov ovog virtuelnog „traktata" je „Šta Eurosong govori o budućnosti Evrope", a u njemu je, između ostalog, napisano: "Svi su svesni da je evropska kultura na svom zalasku i da su ovakvi globalni događaji vesnici svetskog globalizma, a ujedno i ritualni performansi čiji je cilj metafizičko povezivanje sadašnjosti sa željenom vremenskom linijom u budućnosti. Pre svega svima je jasno da je Eurosong LGBT propagator, koji za cilj ima promovisanje nastrane kulture i uništavanje one tradicionalne. Govoriti o gej izvođačima i njihovom lobiju na ovakvim dešavanjima bi bilo suvišno i očito je to jedan od glavnih kriterijuma u nameštanju pobednika i odabiru takmičara".

Međutim primetni su i drugi jaki uticaji, pre svega fenimistički, migrantski, transhumanistički, narkomanski - stoji u statusu gospođe de Vinče.

PRISETI SE LUJA XIV

Predrag Azdejković, gej aktivista i urednika "Optimiste", prokomentarisao je status i stavove koje zastupa De Vinča.

- Ja bih tu najradije citirao našu najpoznatiju srpsku filozofkinju Natašu Bekvalac i rekao: „Zbog da jedeš govna!". Ali, kada bi se baronesa de Vinča prisetila svoje mladosti i kako se oblačio njen ispisnik Luj XIV, znala bi da su štikle prvo nosili muškarci. Ono što smo videli na Evroviziji je već toliko puta viđeno do sada da nije ništa originalno već sve sama reciklaža. Setimo se Mika Džegera, Dejvida Bouvija, Prinsa, pa i našeg Olivera Mandića! Tako da samo polupismena i neinformisana osoba može da lupeta ovakve gluposti - rekao je Azdejković.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi