Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Umetnost kao sredstvo u borbi za LGBT prava

glic  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 12. DEC 2013

Pozivamo vas na regionalnu konferenciju na temu "Umetnost kao sredstvo u borbi za LGBT prava".

Konferencija je zakazana za subotu 14. decembar u 14 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Na konferenciji govore Kristina Ljevak, novinarka Federalne televizije iz Bosne i Hercegovine, Srđan Sandić, dramaturg iz Hrvatske, Danijel Kalezić aktivista za LGBT prava iz Crne Gore, Zoltan Puškaš, reditelj predstave "Obala strasti" Novosadskog pozorišta i Olga Dimitrijević dramaturškinja iz Srbije. Konferenciju će voditi Predrag Azdejković, direktor Merlinka festivala.

Sa našim gostima iz regiona i Srbije razgovaraćemo na temu koliko i kako umetnost može da doprinese razumevanju LGBT problematike, smanjenju homofobije, diskriminacije i povećanju tolerancije i prihvatanja pripadnika LGBT zajednice. Saznaćemo više informacija o filmovima, predstavama, knjigama o LGBT temama iz regiona i Srbije i pokušati da evaluiramo doprinos umetničkih izraza u poboljšanju položaja LGBT populacije.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi