Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Ujedinjene nacije kampanjom pozivaju na usvajanje Zakona o istopolnim zajednicama u Srbiji

www.danas.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 25. SEP 2021
Foto: Lazara Marinković / BBC

Više od 10 međunarodnih organizacija i diplomatskih misija podržalo je globalnu kampanju Ujedinjenih nacija pod sloganom „Ljubav je zakon" u znak podrške LGBT zajednici u Srbiji i usvajanju Zakona o istopolnim zajednicama.

„Želim stvarnost jednaku za sve", poručili su u videu , koji je nastao u okviru kampanje, ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić, pevačica Sara Jovanović, aktivisti i aktivistkinje i predstavnici međunarodnih organizacija.

Iz UN navode da duboko veruju „da su ravnopravnost i poštovanje ljudskih prava ključ za jednake mogućnosti svih građana i građanki svakog društva i da je podrška u promovisanju ovih ideja od izuzetnog značaja".

Kampanju zajednički sprovode Ujedinjene Nacije - Srbija, Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu, Ambasada Velike Britanije u Beogradu, Ambasada Belgije u Beogradu, Ambasada Kraljevine Holandije, Ambasada Australije u Beogradu, Ambasada SAD u Beogradu, Ambasada Danske u Srbiji, Ambasada Italije, Ambasada Savezne Republike Nemačke, Ambasada Kraljevine Norveške, kao i Ambasada Kanade u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi