Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

"UDARIO MLADIĆA I VIŠE SE NIČEG NE SEĆA": Oglasio se jedan od napadača na pripadnika LGBTQ

www.espreso.co.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 06. MAR 2023

Mladić L.J. (18) koji je osumnjičen za napad na G. U. (23) pripadnika LGBTQ populacije u parku "Manjež" tokom istrage potvrdio je da je "udario mladića, ali da se ničega vise ne seća".

M.V. koji je osumnjičen za pokušaj ubistva branio se ćutanjem.

Nezvanično, pripadik LGBT u policiji je prepoznao svoje napadače.

Prema rečima sagovornika iz istrage, jedan jeste Skinhed, drugi nije.

M. V. se sumnjiči da je oštrim predmetom ubo U. G., a M.V. se tereti da je ovom prilikom fizički napao dvadesetšestogodišnjeg mladića nanevši mu povrede glave.

Podsetimo, G. U. (23) koji je 28. februara nožem uboden kod Manježa, deklarisani je pripadnik LGBTQ populacije i njega je napala grupa pripadnika "Skinhedsa".

"Njih je bilo troje. Napadnuti U. G., potom Đ. Đ. (26) i I. P. Naišli su na pomenutu grupu i oni su ih napali. Motiv je taj što je G. U. deklarisani gej, a pripadnici Skinsa ih ne vole", rekao je sagovornik iz istrage.

Sve se izdešavalo pola sata iza ponoći.

U. G. i Đ. Đ. su prevezeni u Urgentni centar. Mladić od 23 godine ima teške telesne povrede a od 26 lake, i on je upućen na Kliniku za maksilofacijalnu. Njega su napali razbijenom flašom.

MUP: Ubistvo u pokušaju i nasilničko ponašanje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, brzom i efikasnom akcijom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsili su M.V. (20) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju i L. J. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, saopštio je MUP.

M.V. se sumnjiči da je 28. februara ove godine u Ulici kralja Milana u parku Manjež oštrim predmetom ubo dvadesettrogodišnjeg mladića, nanevši mu tešku telesnu povredu u predelu leđa.

L. J. koji je bio u društvu sa M. V. se tereti da je ovom prilikom fizički napao dvadesetšestogodišnjeg mladića nanevši mu povrede glave.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi