Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

U Podgorici zapaljena LGBT zastava

tanjug  ·  Podgorica  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 18. JUN 2012

Zastava duginih boja LGBT populacije, koja je bila postavljena na jarbolu ispred zgrade u kojoj je sedište institucije zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore u Podgorici zapalile su prošle noći nepoznate osobe.

Prošle sedmice, prilikom prijema direktora LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića kod ombudsmana Šućka Bakovića prihvaćena je inicijativa tog foruma da na službenoj zgradi zaštitnika ljudskih prava i sloboda bude istaknuta zastava duginih boja, kao vid podrške ove institucije obeležavanju Prajd meseca.

Iz LGBT Foruma progres je saopšteno da spaljivanje zastave predstavlja još jednu manifestaciju mržnje i netolerancije prema LGBT zajednici u Crnoj Gori.

Ovaj postupak dodatno zabrinjava sa aspekta ukupne bezbednosti, iz razloga što je postavljanje zastave javno najavljeno i izvršeno kao deo početka priprema za održavanje prve Povorke ponosa u Crnoj Gori naredne godine, navodi se u saopštenju.

LGBT Forum progres zahteva od Uprave policije da identifikuje i procesuira osobe odgovorne za ovaj, kako se navodi, neprimeren postupak.

Identifikovanje počinilaca potvrdiće postojanje profesionalne volje i stvarnu sliku o kapacitetima crnogorske policije. Odnos države prema ovom incidentu je i indikator ukupnog odnosa i tretmana LGBT zajednice u Crnoj Gori, zaključuje se u saopštenju.

 

Vaši Komentari
Nazalost ,da ovo nije prvi put da se pale zastave. Palile su se i drzavne zastave , zastave Bosnjaka,Hrvata,Amerikanaca,Vojvodjana .....ali NISMO palilii fasisticke zastave,slike ratnih zlocinaca,nosili zastave sa mrtvackim glavama .....to je nasa stvarnost to je nasa drzava ili nase drzave. Avaj !
Priejpolje,19.06.12. · 19.06.2012, 4:12
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi