Slavimo 18 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

U Egiptu 16 pripadnika LGBT zajednice osuđeno “za razvrat”

n1info  ·  egipat  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 29. NOV 2017

Šesnaest muškaraca, uhapšenih prošlog meseca u okviru obračuna egipatskih vlasti s LGBT zajednicom, osuđeno je na tri godine zatvora.

Sud u Kairu ih je proglasio krivim za "poticanje na razvrat" i "nenormalne seksualne odnose", javio je BBC.

Međutim, navodno su svi pušteni na uslovnu slobodu uz kauciju od 5.000 egipatskih funti (282 dolara) po osobi dok traje žalbeni postupak.

Izricanje presude još jednom muškarcu u ovom slučaju je odloženo.

Iz organizacije Egipatska inicijativa za lična prava su kazali da je najmanje 75 osoba uhapšeno nakon što su na jednom koncertu u Kairu 22. septembra istaknuli zastave s duginim bojama, čime je izazvano negodovanje javnosti.

Veruje se da je samo deset hapšenja povezano s dizanjem zastava.

Većina drugih je uhvaćena u zamku putem online aplikacija za upoznavanje, kazali su iz Egipatske inicijative za lična prava.

Najmanje pet muškaraca je podvrgnuto analnim pregledima.

Homoseksualnost nije eksplicitno zabranjena pod egipatskim zakonom, ali vlasti se pozivaju na zakon o prostituciji iz 1961. po kojem osobe optužuje za stupanje u dobrovoljne homoseksualne odnose uz "uobičajeni razvrat".

 

Vaši Komentari
Nije bitan ni Egipat i sve slične zemlje koje proganjaju drugačije osobe sa drugačijim opredeljenjima , već narod koji osudjuje nekog što je razvio LGBT zastavu . E, naraode,narode da li se groziš kad vidiš nasilje u tvojoj okolini,ulici,zgradi, kad vidiš pijanca koji ide kući da ubije ženu,da li se zgroziš lopova koji krade razne blagajne i ubija ili ranjava računopolagača ...e, tu si slep 101% ,jer nećeš problem,a ovde da pljuješ i osudjuješ to je i tebi u krvi kao i ovim predhodnicima koje sam nabrojao.Sram te bilo.
Prijepolje ,29.11.17. · 29.11.2017, 9:38
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi