Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

Tužba Mađarskoj zbog LGBT diskriminacije

www.danas.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 08. APR 2023

Francuska i Nemačka pridružile su se desetini drugih članica Evropske unije i podržale su tužbu koju je Evropska komisija pokrenula protiv Mađarske pred Evropskim sudom pravde zbog zakona koji diskriminiše LGBT zajednicu.

Nemačka se pridružila postupku Evropske komisije protiv zakona u Mađarskoj. To pokazuje da stojimo uz LGBT zajednicu. Zajedničke vrednosti EU su DNK našeg slobodnog i otvorenog društva, a raznolikost je naša snaga, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Politiko.

Pored Francuske i Nemačke, tužbi su se pridružili i Austrija, Belgija, Danska, Finska, Grčka, Irska, Luksemburg, Malta, Holandija, Portugalija, Slovenija, Španija, Švedska i Evropski parlament.

Mađarski zakon maloletnicima zabranjuje sadržaj koji „promoviše ili prikazuje" ono što naziva „odstupanjem od sopstvenog identiteta koji odgovara polu pri rođenju, promenu pola ili homoseksualnost".

Komisija je prošlog jula prijavila Mađarsku Evropskom sudu pravde zbog kršenja pravila Evropske unije o slobodnom pružanju prekograničnih audiovizuelnih usluga i sadržaja, kao i osnovnih prava pojedinaca i vrednosti Unije.

 

Vaši Komentari
ipak su doneli zakon diskriminacije gde gradjani mogu anonimno da prijavljuju gej parove sa decom ...to je Orban Vucicev"drug"u diskriminaciji...hej Ana?jel to politicki korektno da se kaze pedercina u javnosti?ne nije?O.o
Domy74 · Subotica, Serbia · 15.04.2023, 7:49
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi