Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Turski list: Ubijeno 50 perverznjaka u Orlandu

kurir  ·  turska  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 14. JUN 2016

Desničarski turski mediji još jednom su pokazali vernost kontroverznoj politici premijera Redžepa Tajipa Erdogana, objavivši homofobičan naslov - „Broj žrtava se popeo na 50 u baru koji posećuju perverzni homoseksualci" u izveštaju o nezapamćenom masakru u SAD.

U pitanju je internet izdanje dnevnika Jeni akit (Novi sporazum), koji je blizak premijeru Erdoganu, a koji je donedavno podržavao Al Kaidu. Ovaj dnevnik je poznat po netoleranciji prema pripadnicima LGBT zajednice, Jevrejima i hrišćanima.

U diskusiji koja se povela na internetu sugeriše se i da uzvičnik na kraju naslova sugeriše da u redakciji slave napad umesto da ga osuđuju.

Fondacija „Hrant Dink", koja se bavi istraživanjem situacije u medijima u Turskoj, navodi da je Jeni akit za samo četiri meseca u 2013. obavio čak 175 naslova u kojima se koristi jezik mržnje i osuđuju pripadnici manjinskih grupa.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi