Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Traže zabranu "prajda" u Splitu

tanjug  ·  Split  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 24. MAY 2012

Predstavnici Udruženja građana prikupili su nekoliko hiljada potpisa u znak protivljenja održavaju gej parade u Splitu.

Oni su na konferenciji za novinare u kafiću Bubamara na splitskom Žnjanu okruženi transparentima "Split Prajd-Split šejm" "Sramite se i "Gde je Antonija" jasno stavili do znanja da će, ukoliko gej parada ne bude zabranjena ili izmeštena, oni organizovati kontraprotest.

"To je teror manjine nad apsolutnom većinom", smatraju aktivisti Udruženja građana koji tvrde da se čak 80 odsto stanovništva Splita protivi održavanju gej parade, a da tu manifestaciju podržava svega jedan odsto", preneli su splitski mediji.

"Ako je gradonačelnik Kerum ne zabrani ili se povorka ne održi na drugoj lokaciji, organizovaćemo kontraprotest", poručio je u ime Udruženja građana Stjepan Loco.

Upitani otkud na njihovim transparentima ime nestale devojke iz Drniša Antonije Bilić oni su, kako se navodi, odgovorili da je ona indirektna žrtva prošlogodišnjeg "prajda" zbog kojeg su povučeni mnogobrojni policajci pa je potraga za njom kasnila i to puna četiri dana.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi