Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
null

Transfobija i nečoveštvo

www.xxzmagazin.com/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 29. AUG 2020
Dr Rachel Levine

Glupost uspeva u svim sredinama, a posebno u vreme velikih kriza, što je na ličnom primeru osetila i predsednica kriznog štaba za borbu protiv virusa korona u Pensilvaniji.

Doktorka Rachel Levine postala je poznatija široj javnosti od kada je počela pandemija, budući da se svakog dana obraća javnosti, a kako bi građane informisala o naporima protiv širenja virusa. Mnogi su odabrali da zažmure na njenu stručnost, te je postala žrtva zlostavljanja, a zbog toga što je transrodna osoba. Poslednji u nizu bizarnih napada došao je iz restorana po imenu Crossroads Tavern, koji je u svoj meni uvrstio i jelo “Levine balls” (Levine testisi), a valjda zbog toga što se nekome učinilo da se radi o duhovitoj ideji.

U transfobiji ipak nema ničega smešnog, pa je transfobični meni ništa više od vulgarne uvrede koja cilja populaciju koja ionako trpi konstantno nasilje. Izgleda da trans* osobe, čak i kada na osnovu stručnosti uspeju da dobiju posao, te se nađu na visokim pozicijama, i dalje trpe zbog predrasuda, a zlostavljaju ih oni koji su i inače protiv edukacije i jednakosti, a valjda zbog toga što se na mržnji zasniva ono što smatraju sopstvenom superiornošću, koja je zapravo samo proizvod neznanja.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi