Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Totalna promena našeg transrodnog modela

https://www.blic.rs/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 08. OCT 2022

Gde je nestala Andreja Pejić, prvi transrodni model? Po svemu sudeći modna industrija više joj nije prioritet, iako je bila muza mnogih kreatora i utrla put, odnosno pistu, brojnim kolegama i koleginicama koji su se od rođenja osećali kao stranci u sopstvenom telu.

Manekenka, rođena na ovim prostorima kao Andrej Pejić, odlučila je da zaplovi filmskim vodama. Posle dužeg izbivanja iz javnosti, nedavno se pojavila na festivalu u Torontu gde je predstavila ostvarenje „Daliland", o čuvenom slikaru Salvadoru Daliju.

Igra veliku disko-zvezdu Amandu Lir, gej ikonu čiji je pol već decenijama nepoznanica. Ali, nekadašnji modni fenomen danas je gotovo neprepoznatljiv, prenosi Hello.

Možda je i silazak sa pista učinio svoje, pa je Andreja Pejić rešila da više uživa u hrani koju je zbog posla godinama izbegavala? Možda joj je dosta i teškog mejkapa, pa je na fotografijama na Instagramu u poslednje vreme uglavnom viđamo bez trunke šminke... Insistira na prirodnom „looku", promenila je i boju kosu, a crvenim tepihom na Festivalu prošetala je u - opancima.

Tu su i oštri stavovi o aktuelnim političkim dešavanja u svetu, od rata u Ukrajini do osude kapitalističke elite. Andreja Pejić ima 31 godinu i još je rano da razmišlja o modnoj penziji, ali očigledno se u njenom životu nešto ozbiljno dešava čim je odlučila da unese tako ozbiljne promene.

 

 

Vaši Komentari
Pa jes vala, nije "Gde je nestala" već Nestao.
Andrej je muško, ima penis. Mislim, zbog čega ga zovete "Ona"?
Drnč · 13.10.2022, 6:39
Nije "Zamenila" nego Zamenio. Kakav je to novogovor!?
BS · 10.10.2022, 8:18
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi