Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Scena

Sutra Prajd

blic  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 17. SEP 2016

Beogradska Parada ponosa 2016. biće održana sutra, a manifestacija koja promoviše prava i jednakost LGBT zajednice počeće tačno u podne šetnjom sa Trga Slavija.

Prema najavama organizatora prilaz Trgu Slavija biće moguć sa narukvicama koje će na četiri ulaza deliti volonteri Parade ponosa.

Ulazak na Paradu ponosa biće moguć sa Zelenog venca (iz Prizrenske ulice), kod zgrade Generalštaba (ugao Kneza Miloša i Nemanjine ulice), kod Pravnog fakulteta (ugao Beogradske i Bulevara kralja Aleksandra) i sa Trga Slavija (za one koji dolaze iz pravca Bulevara oslobodenja, Mekenzijeve, Deligradske i okolnih ulica).

Paradu će "otvoriti" počasna kuma glumica Mirjana Karanović, a zatim će početi šetnja od Slavije do Trga Republike, koja će na kratko biti prekinuta minutom tišine kod spomenika rodoljubima na Terazijama.

Minutom tišine učesnici Prajda žele da izraze solidarnost sa LGBT zajednicom u Turskoj u kojoj je prošle i ove godine zabranjeno održavanje parade. Biće odata i počast brutalno ubijenoj trans osobi i aktivistkinji Hande Kander.

Parada ponosa završava se na Trgu Republike gde će se učesnicima obratiti brojne javne ličnsti, predstavnici lokalnih i međunarodnih organizacija za ljudska prava, a planiran je i muzički program u kojem će nastupiti Nataša Bekvalac, Bojana Stamenov i DJ-a Vanja Bursać.

Za praćenje Parade ponosa akreditovano je više od 400 medijskih ekipa iz zemlje i inostranstva.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi