Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Stigla je vakcina koja leči HIV?!

DailyMail  ·  zdravlje | kanada  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 02. JUL 2014

Tri kanadske bebe oslobođene su pretnji da jednog dana obole od side, tako što im je odmah po rođenju ubrizgana revolucionarna vakcina koja je njihovu krv u potpunosti očistila od virusa HIV-a.

Odlične vesti za sve žene koje su zaražene HIV-om! One više ne moraju da se odriču majčinstva iz straha da će opaku bolest prilikom porođaja preneti na svoju bebu. Sada postoji vakcina koja, ako se detetu ubrizga u prvim satima nakon rođenja, ima moć da izbaci virus iz tela i bebi omogući da ima dug i pre svega zdrav život.

Doduše, kanadski naučnici ne žele još uvek da stopostotnom sigurnošću kažu da je ovo lek, jer je potrebno da se vidi šta će se dešavati s ovim bebama u godinama koje dolaze i da se vidi da li je neophodno da budu na antiviralnim lekovima sve vreme.

Detaljnije informacije o dejstvu nove vakcine biće predstavljene na konferenciji koja će u drugoj polovini jula biti održana u Melburnu.

- Oduševljeni smo što ovi mališani nemaju nikakvih tragova virusa u svom organizmu. U ovom trenutku nismo sigurni da li su deca u potpunosti izlečena. Jedini način da se to proveri jeste da se pacijenti redovno prate da bi se videlo da li će se virus s vremenom ponovo pojaviti u krvi - rekla je Šeron Lein, glavni organizator konferencije AIDS 2014.

- Takođe se nadamo da bi ova koktel-vakcina, koja se sastoji od tri antiretroviralna leka, mogla da pomogne i odraslim ljudima, ali samo ako im se ubrizga neposredno nakon što su došli u kontakt sa zaraženom osobom - poručila je ona.

 

Vaši Komentari
A da l ise zna nesto o terapiji koju su naucnici iz Egipta i Rusije radili na njoj 20 godina i izjavili da ce poceti od 1 jula da se primenjuje i potpuno ocisti od hiv virusa u organizmu ... napisite nesto o tome ? ...?
beograd · 05.07.2014, 5:16
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi