Slavimo 18 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Stefan Radović ponovo dobio radikala na sudu

jugmedija  ·  prokuplje  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 28. NOV 2017

Viši sud u Prokuplju u ponovljenom postupku usvojio je u celosti tužbu zbog diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije koju je gej aktivista Stefan Radović iz Kuršumlije podneo protiv predsednika opštinskog odobra Srpske radikalne stranke i odbornika u Skupšini opštine Kuršumlija Zvezdana Ristića.

Sud je u presudi utvrdio da je Ristić izvršio oblik diskriminacije iz Zakona o zabrani diskriminacije, a po osnovu seksualne orijentacije i zabranio mu da ponavlja izvršenu diskriminaciju, navodi se u presudu koju je Radović dostavio medijima.

Ristić je u ponovljenom postupku, nakon žalbe Apelacionom sudu u Nišu, pred Višim sudom u Prokuplju po drugi put proglašen krivim jer je, kako stoji u presudi Višeg suda, ,,izvšio radnju diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i​ uznemiravanja i ponižavajuće postupanje​ ​prema tužiocu''.

„Ovaj slučaj bi mogao da znači prekretnicu jer motiviše i druge LGBT osobe da se žale sudovima zbog diskriminacije i da nikako​ ne treba da​ tolerišu ni jedan vid ​nasilja.Takođe, ova presuda pokazuje da su u Srbiji prava LGBT populacije poboljšavaju​ sve više", prokomentarisao je za Jugmediu Radović.

Gej aktivista Stefan Radović podneo je tužbu protiv Ristića jer je na sednici SO Kušumlija, za skupštinskom govornicom izvršio diskriminaciju tako što homoseksualizam tretirao kao bolest, posebno apostrofirajući Radovića.

 

Vaši Komentari
Ići u rat .postrojavati svoju partijsku vojsku i osveštavati ih časnim krstom i svetom vodom da bi bolje klali i ubijali...zavadjati i mrzeti druge ljude i nacije - E,TO NIJE BOLEST??? Avaj !
Prijepolje , 01.12.17. · 01.12.2017, 4:20
hello mic check
Primer · 01.12.2017, 1:22
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi