Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Slavni gej parovi kao simbol srećne porodice ruše tabue

https://nova.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 13. JUL 2020

Iako se sve više u svetu ističe jednakost seksualnih orijentacija, istopolni parovi gotovo istim intenzitetom privlače pažnju javnosti. Mnogi holivudski parovi su istupili u javnost kako bi rušili predrasude. Njih, doduše nema mnogo, ali predstavljamo vam parove koji su pokazali da ljubav može da bude drugačija od one na koju smo navikli.

ELTON DŽON I DEJVID FURNIŠ

Pevač Elton Džon i njegov partner Dejvid Furniš 2005. skopili su građansko partnerstvo u Vindzoru. Ovaj par privukao je veliku pažnju svetske javnosti pojavivši se na kraljevskom venčanju Megan Markl i Princa Harija.

Ovaj par ima dvojicu sinova – šestogodišnjeg Zakarija i trogodišnjeg Ilajdžu Džozefa Danijela Furniš-Džona. Obojicu dečaka na svet je donela surogat majka, čiji indentitet kriju od javnosti.

ELEN DEDŽENERIS I PORŠA DE ROSI

Glumica Porša de Rosi i poznato televizijsko lice Elen Dedženeris zajedno su osam, a njihova veza traje već 11 godina.

Na pitanje da li njih dve žele da se ostvare u ulozi roditelja, Porša je svojevremeno u intervjuu za časopis “Star” odgovorila:

“Decu treba zaista želeti, a kod nijedne od nas to nije slučaj. Znači, i u budućnosti ćemo biti samo Elen i ja, bez dece”, rekla je tada Dedženeres. Međutim, ovih dana glavna tema medija je njihova bračna kriza kojoj je navodno doprinela pandemija koronavirusa, kao i ljubomora, te njih dve, prema navodima medija razmatraju opciju da usvoje dete kako bi spasle brak.

ROUZI O’DONEL I MIŠEL RAUNDS

Američka komičarka Rouzi O’Donel i njena druga supruga Mišel Raunds venčale su se u junu 2016. godine na privatnoj ceremoniji, a godinu dana kasnije usvojile su devojčicu Dakotu.

O’Donelova, koja pored Dakote ima četvoro dece iz prvog braka, vodila je “Rouzi šou” na kanalu Opre Vinfri “OWN”, dok nije ukinut u martu 2012. godine. Veridba sa Raundsovom dogodila se pred publikom u studiju 2011. godine.

Prvi brak poznate glumice bio je sa Keli Karpenter, 2004. godine. Nekadašnje partnerke usvojile su troje dece, dok je četvrto, začeto veštačkom oplodnjom, rodila Keli.

NIL PATRIK HARIS I DEJVID BURTKA

Glumac Nil Patrik Haris, poznati Barni iz serije “Kako sam upoznao vašu majku”, 2017. godine se venčao sa svojim partnerom Dejvidom Bertkom. Ceremonija je bila intimna, prisustvovali su samo porodica i najbliži prijatelji.

Veza ovog para traje već deset godina, a imaju i dvoje dece – blizance koje je pre pet godina rodila surogat majka.

RIKI MARTIN I JEVAN JOZEF

Nakon dugogodišnjeg nagađanja o njegovoj homoseksualnoj orijentaciji, Riki Martin je 2010. to i javno priznao. Od tada i počinje njegova borba za legalizaciju istopolnih brakova u njegovom rodnom Portoriku.

Latinoamerička zvezda je već četiri godine sa Jevanom Jozefom, sa kojim se tajno venčao pre dve godine.

Inače, Riki Martin je pre 11 godina, uz pomoć surogat majke, postao je otac blizanaca, Matea i Valentina, a u vezi sa Jevanom je uz pomoć surogat majke dobio i ćerku Luciju i sina Ren Martina Josefa.

DŽORDŽ TAKEI I BRED ALTMAN

Glumac Džordž Takei, gospodin Sulua iz serije “Zvezdane staze”, sa svojim dugogodišnjim partnerom Bredom Altmanom, Takeijevim poslovnim menadžerom, venčao se 2008. na budističkoj ceremoniji u Japanskom nacionalnom muzeju u centru Los Anđelesa.

Njihov brak desio se samo tri meseca nakon legalizacije istopolnih brakova u Kaliforniji. Džordž i Bred važe za jedan od najstabilnijih gej parova Holivuda, pre braka bili su u vezi 21 godinu.

DŽIM PARSONS I TOD SPIVAK

Džim Parsons, ekscentrični Šeldon iz serije “Štreberi”, pre nekoliko godina je u intervjuu za “Njujork Tajms” priznao da je homoseksualac.

Njegova veza sa Todom Spivakom traje već 17 godina, a venčali su se u maju 2017. godine.

SINTIJA NIKSON I KRISTIN MARONINI

U seriji “Seks i grad” Sintija Nikson nam je pokazivala kako kao uspešna advokatica manje-više uspešno zavodi muškarce. U privatnom životu njena najveća ljubav je žena – Kristin Maronini.

Već više od deceniju traje njihova veza, a sve je počelo iznenada, dok je Sintija još bila u braku sa profesorom engleskog jezika, Denijem Mozesom. U braku je dobila dvoje dece, ćerku Samantu i sina Čarlsa Ezekija.

Ljubav sa Kristin je nije iznenadila, kada su se pojavile emocije, sve je izgledalo kao već poznato.

DŽORDŽ MAJKL I FADI FAVEZ

Mnoge žene je razočarala vest da je pop zvezda Džordž Majkl homoseksualac. Nakon što su pevača godinama povezivali sa najlepšim ženama sveta, istina je na kraju isplivala na površinu.

Godinama je trajala njegova veza sa Kenijem Gosom, koja je bila ispunjena prevarama i skandalima.

Potom je bio u vezi sa Fadijem Favezom, a ovu vezu prkeinula je tragedija. naime, slavni pevač je 2017. preminuo, a godinama unazad se o toj smrti naširoko spekuliše.

Kako je njegov partner navodno rekao za medije, Džon je izvršio samoubistvo, i to iz petog pokušaja.

TOM FORD I RIČARD BAKLI

Modni dizajner Tom Ford i novinar Ričard Bakli u vezi su od 1986. godine, a 2016. godine su postali i roditelji.

Uz pomoć surogat majke, sledeći primer Eltona Džona i Dejvida Furniša, dobili su sina Aleksandra.

“Niko nikad to dete neće videti jer ga sigurno neću koristiti kao sredstvo promocije. Ako ću imati dete, javnost će ga videti kad napuni 18 godina”, izjavio je jednom prilikom dizajner.

Na listi poznatih ličnosti koji su otvoreno pričali o svojoj seksualnosti nalazi se i glumica Džodi Foster, koja je bez ustručavanja govorila o vezi sa filmskom producentkinjom Sidni Bernard, kao i modni dvojac Dolče i Stefano Gabana. Iako je njihova ljubavna veza prekinuta 2005. godine, poslovna saradnja je nastavljena. O toj i svojim narednim homoseksualnim vezama uvek pričaju bez ustezanja.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi