Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Saslušan mladić koji je napao pripadnika LGBT zajednice u parku Manjež

https://insajder.net/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 06. MAR 2023

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan M.V. (23) zbog sumnje da je 28. februara u parku Manjež nožem ubo 23-godišnjeg mladića, nanevši mu tešku telesnu povredu u predelu leđa, saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi, L.J. (18), koji je tom prilikom bio u društvu sa M.V, sumnjiči se da je fizički napao 26-godišnjeg mladića i naneo mu povrede glave.

L.J. je na saslušanju izneo svoju odbranu, dok se M.V. branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da obojici osumnjičenih odredi pritvor zbog opasnosti da će u toku istrage uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo u kratkom vremeskom periodu, a M.V. i zbog uznemirenja javnosti, stoji u saopštenju.

M.V. se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju, a L.J. krivično delo Nasilničko ponašanje.

Izvor: Više javno tužilaštvo u Beogradu

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi